Et hit for alle små prinsesser: Se dronningens kjoler i Den Gamle...

Et hit for alle små prinsesser: Se dronningens kjoler i Den Gamle By

Foto: Den Gamle By

På onsdag den 28. marts åbner en udstilling i Den Gamle By, som uden tvivl vil gøre enhver prinsesse – ung som gammel, ret eksalteret.

Den Gamle By har nemlig fået Hendes Majestæt Dronningens særlige tilladelse til at låne og udstille et større udsnit af Dronningens garderobe gennem tiden.

På opdagelse i dronningens rober
Du, og resten af familien, men måske nok mest den kvindelige del af familien, kan i påskeferien og henover sommeren, gå på opdagelse blandt kjoler, hatte, hverdagstøj, festtøj mm. fra 1940’erne til i dag.

I alt 37 kjoler og dragter, 42 hatte samt sko, dukkevogn, cykel, kufferter og skolebøger vises frem på udstillingen.

En drøm går i opfyldelse
”Den Gamle By har en af Danmarks største samlinger af dragter og tekstiler, og det har længe været en drøm at få lov til at vise spændende dragteksempler fra Dronningens garderobe” siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

”Vi er glade for med udstillingen at give det vestdanske publikum mulighed for denne ekstraordinære dragthistoriske oplevelse”.

Gallakjoler i fornemme omgivelser
Udstillingen er den største særudstilling nogensinde i Den Gamle By, og den omfatter både Møntmestergårdens prægtige stueetage og Gallerierne bag Møntmestergården.

 

Udstillingen kan ses til og med 9. september 2018.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.