Studerende sætter fokus på ensomhed under barsel i nyt projekt

Studerende sætter fokus på ensomhed under barsel i nyt projekt

Foto: Pixabay

Rigtig mange kvinder oplever at føle sig ensomme, mens de er på barsel.

Hvorfor? Og hvad der kan afhjælpe ensomheden, det vil de fem studerende Anna Bech, Mathilde Kaastrup, Marie Bisbo, Mette Nørmark og Emma Toftelund fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole gerne grave dybere ned i.

De er netop nu i gang med et større projekt, hvor fokus er på ensomhed under barsel.

Indsigt i barslendes viden
“Vores mål er at udvikle noget i samarbejde med de kvinder, der lige nu er på barsel. Det er dem, der har gjort sig erfaringerne og har den viden, som vi gerne vil have indsigt i”, siger Anna Bech, der er en af de fem studerende.

Hun fortæller, at gruppen allerede er nået ud til rigtig mange mødre med deres spørgeskema, som i første omgang skulle hjælpe dem med at indkredse de største udfordringer, man som mor møder under barslen.

“Vi fandt hurtigt ud af, at blandt andet ensomhed er noget, som en del kvinder på barsel oplever med jævne mellemrum. Derfor er det især ensomhed, som har vores fokus”, siger Anna Bech.

Søger kvinder på barsel
De fem studerende er i øjeblikket i gang med at lave en række kvalitative interviews med kvinder på barsel, som alle har oplevet at føle ensomhed.

Og i starten af næste uge samler vi de studerende en gruppe af kvinder til et fokusgruppeinterview, for i fællesskab med dem at tale om emnet ensomhed.

“Og sideløbende taler vi med fagpersoner, som også skal give os inputs”, siger Anna Bech, som sammen med sine medstuderende gerne vil høre fra kvinder på barsel derude, som selv har oplevet ensomhed i større eller mindre grad, vil vi meget gerne høre om deres oplevelser.

“Vi er bevidste om, at der ikke findes en løsning på problemet nu og her, men måske vi i fællesskab kan komme det nærmere”, siger Anna Bech.

Mødre på barsel kan kontakte de fem studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på mailadressen matkaasor@dmjx.mail.dk eller på telefon 26281161.

Spørgeskemaet findes via dette link.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.