Ella Bellas eventyr – 10 hotspots i børnehøjde

Ella Bellas eventyr – 10 hotspots i børnehøjde

Foto: Ella Bellas eventyr

Arkitekt og forfatter Sara Helena Kangas står bag rejseguide-serien “Ella Bellas eventyr”, som indtil videre består af seks bøger og et opgavehæfte. Bøgerne er rejseguides, som er skrevet, så de er både sjove og til at forstå for børn – og så er de ikke engang kedelige for voksne!

Seneste bog i rækken er en guide til Nationalpark Mols Bjerge og Ebeltoft, hvor hovedpersonen Ella Bella på fem år sammen med sin familie besøger en masse af de spændende destinationer i Mols Bjerge – for eksempel Jernhatten, Trehøje, Det Gamle Rådhus og Kalø Slotsruin.

Sara Helena Kangas bor i midtbyen med mand og to børn.

Hvad er i dine øjne den bedste sommeraktivitet med dine børn?
Begge vores piger elsker at være ved vandet. Både for at samle sten, men i høj grad også for at bade, hvis det på nogen måder er muligt.

Jeg selv er ikke så meget for at svømme i havet, så heldigvis er deres far nem at lokke med ud i bølgerne. Jeg foretrækker at soppe i ankelhøjde, hvilket passer perfekt til vores yngste på to år.  

Hvad er yndlings-regnvejrsaktiviteten med dine børn hjemme hos dig?
Hvis det virkelig regner, så himlen er mørk og man får lyst til varm kakao og at tænde stearinlys, selvom det er midt om sommeren, så elsker især vores ældste pige på knap 9 år, at vi kryber sammen i sofaen og ser en film.

Men ellers kan vi godt lide at tegne og male. Eller tage på ARoS og se uvejret fra regnbuen. Så er det knap så gråt i gråt 🙂

Hvor finder man Aarhus’ bedste legeplads?
Vi er store fans af Dokk1 og stedets legepladser. Ikke mindst fordi de både er udendørs og indendørs, hvilket passer godt til det danske (sommer)vejr.

Hvis vejret er godt, cykler vi også gerne til Mindeparkens legeplads, hvor der er sjov for både små og store + en dejlig stor grøn park med udsigt til havet.

Hvad er din favorit-børnetøjsbutik i Aarhus?
Det er svært at vælge en enkelt butik, da der især i Latinerkvarteret ligger mange fine butikker. Hvis det skal være lidt spraglet og med sjov print, vil jeg dog gerne fremhæve Småfolks butik i Guldsmedegade.

Både fordi jeg synes godt om deres tøj, men også fordi det er Småfolk, der “klæder” den 5-årige hovedperson i “Ella Bellas eventyr” på. Hun er en velklædt lille pige.

Hvilken butik tager du oftest hen i for at købe legetøj til dine børn?
Jeg plejer ofte at købe legetøj og andre gaver i Salling, da de efter min mening har et bredt udvalg samt en ret god bytteservice.

Hvad er dit bud på den bedste barselscafé i Aarhus?
Det er ved at være noget tid siden, jeg har benyttet mig af barselscaféer, men trillede ofte forbi Dokk1, da jeg var på barsel med vores yngste datter.

Stedet åbnede to dage efter hun blev født, så det passede jo perfekt!

Ellers er der også fine faciliteter i Bruuns Galleri, hvor 7. etage er indrettet som Baby Lounge. Udsigten ud over banelegemet og de kørende tog er ret betagende for både store og små.

Hvor tager du oftest familien med ud og spise henne?
Det er ikke så tit, vi er ude at spise, da det stadig godt kan være lidt uoverskueligt med en toårig. Så bestiller vi hellere noget mad hjem, f.eks. pizzaer fra La Trattoria på Frederiks Allé, hvor bundene er autentiske og fyldet lækkert.

Du og din familie skal på udflugt i Aarhusomegnen. Hvor tager I hen?
Sidste år har vi hos “Ella Bellas eventyr” udgivet en rejseguide til Nationalpark Mols Bjerge og Ebeltoft.

Og i år er der udkommet et supplerende opgavehæfte, så børnene kan lege og lære sig igennem de forskellige steder og seværdigheder.

Det arbejde har åbnet mine øjne for de mange spændende ting, der ligger en kort køretur væk fra Aarhus, og jeg glæder mig til at vise resten af familien alle de mange fine steder.

Hvad er efter din mening det mest oversete børnested i Aarhus?
Selvom det er lidt udenfor Aarhus, vil jeg gerne fremhæve Nationalpark Mols Bjerge endnu engang. For hvis man har bil, er der virkelig mange fine naturoplevelser i det område.

Man kan få en fornemmelse af dem, samt læse om Ella Bella og hendes familiess oplevelser rundt i området, hvis man går ind på www.ellabellaseventyr.dk og downloader guiden – den er tilmed helt gratis.

Hvad mangler vi på børnefronten i Aarhus?
Jeg synes umiddelbart, at vi er ret godt med på børnefronten i Aarhus. Dokk1 har udfyldt et stort tomrum i byen, efter min mening, for nu er der også gode og inspirerende (indendørs) steder at mødes, når det er koldt udenfor.