Efterårsweekend i udelivets tegn

Efterårsweekend i udelivets tegn

Foto: Science Museerne

Ovenpå to heftige weekender med masser på programmet i forbindelse med Aarhus Festuge, er der i denne første efterårsweekend lidt mere ro på.

Weekenden byder blandt andet på Naturens Dag med flere forskellige arrangementer i det midtjyske, teater og kreativ workshop på DOKK1.

Oplev glæden ved at lære nyt
I forbindelse med 100 Børnedage på DOKK1, er der denne lørdag kreativ workshop med UNO Friluftscenter. Det foregår udenfor på DOKK1, og er for børn i alderen 5-8 år. “Når du er glad og tryg er alting sjovere. Selvom du nu er startet i skole eller har gået her et par år, skal du huske at smile. Kom og oplev glæden ved at lære noget nyt på en sjov, anderledes og lærerig måde”, skriver arrangørerne i beskrivelsen.

Kreativ workshop, DOKK1, lørdag den 9. September klokken 11. Tilmelding ikke nødvendig (men først-til-mølle-princippet gælder).

Krebsegilde på Herregården
Hvis I er til en tur ud af byen, så sæt kursen mod Auning og Gammel Estrup Herregårdsmuseum, hvor der i anledning af Naturens dag er krebsegilde. Her kan børn og voksne få lov til at hjælpe med at fange krebsene, ligesom der vil være rig mulighed for at smage på dem efterfølgende.

Krebsegilde på Gammel Estrup, Randersvej 2 i Auning. Søndag den 10. september klokken 10-15. Gratis for alle børn (voksne 90 kroner).

Krible-krabletur i Botanisk Have
Botanisk Have vrimler med liv, hvis man kigger godt efter. Tag børnene i hånden og få en hyggelig og lærerig dag, hvor vi sammen går på jagt efter insekter mm. Det sker i anledning af Naturens Dag, hvor Natur & Ungdom Aarhus inviterer på tur.

Der vil også være mulighed for at smage insekter – dog er det på eget ansvar, hvis man spiser de insekter, som man selv finder.

Mødested: Botanisk Have i nærheden af Amfiscenen – følg sporene. Søndag den 10. september klokken 10-14. Arrangementet er gratis, og det kræver ingen tilmelding.

LÆS OGSÅ: Danmarks Naturfredningsforenings guide til ti steder, du kan nå med bussen i forbindelse med Naturens Dag

Teater for børn på Teatret Gruppe 38
Kom igen, kylling er en varm, humoristisk forestilling for de 7-10 årige om konkurrencementalitet og uretfærdighed. Om at være den lille, at blive trynet og ind imellem at føle sig helt alene i verden. Og om at vende nederlag til sejr. Oplev skuespiller Henrik Ipsen indtage scenen med stor overbevisning i denne medrivende solopræstation, skrevet i 90’erne af den svenske dramatiker Thomas Tidholm. Der er stadig ledige billetter, som kan købes her.

”Kom igen, kylling”, Teatret Gruppe 38, Mejlgade 55 B, 8000 Aarhus C. Søndag den 10. september klokken 15. Varighed: 45 minutter uden pause  

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.