Kød på menuen i kartoffelferien på Det Grønne Museum 

Kød på menuen i kartoffelferien på Det Grønne Museum 

Foto: Det Grønne Museum

Hvis du tør, så får du lov.

Sådan lyder mantraet for efterårsferien på Det Grønne Museum. Her præsenteres publikum for det største efterårsferieprogram nogensinde.

Programmet består af aktiviteter fra museets fire fagområder: jagten, skoven, landbruget og maden.

Det betyder, at der blandt andet står obduktion af gris, bueskydning og “plant et træ” på programmet. 

Foto: Det Grønne Museum

“I efteråret sker det hele. Jagtsæsonen er lige startet, så jægeren går på jagt. I skoven bliver der fældet træer, mens landarbejderne samler kartofler i den såkaldte kartoffelferie. Og så spiser vi jo sensommerens og efterårets mad”.

“Alt det vil vi gerne lade vores gæster prøve, så vi har strikket det største efterårsferieprogram sammen”, fortæller Anette Stavensø Møller, der er museumsinspektør på Det Grønne Museum. 

Det omfattende program indeholder også produktion af ost, ekstraordinære rundvisninger i museets udstillinger og blandt museets husdyr samt særlige børneaktiviteter hver dag. 

Foto: Det Grønne Museum

Der skal mærkes – og lugtes
“Vi tager publikum helt, helt tæt på. Vi lader dem ikke bare se, men også mærke og dufte de ting, vi arbejder med. For eksempel når vi parterer vildt sammen med gæsterne. Eller når der skal saves med tomandssav, laves hornskeer eller samles kartofler. Hvis man tør, så får man lov”, siger Anette Stavensø Møller, der er museumsinspektør på Det Grønne Museum.

Museet har efterårsferieaktiviteter fra lørdag den 13. til søndag den 21. oktober. Hele programmet kan ses her.

Program 

  • Lørdag den 13. oktober: Jagten – Blandt andet med bueskydning og partering af krondyr. 
  • Søndag den 14. oktober: Grisen – Obduktion af gris, medisterpølseværksted og rundvisninger. 
  • Mandag den 15. oktober: Haven – Æbler, pandekager og rundvisninger i bigården og æbleplantagerne. 
  • Tirsdag den 16. oktober: Husflid – Lav hornskeer og halmsimer, trædrejer og hækle-strikke-kniple-café. 
  • Onsdag den 17. oktober: Marken – Lav kartoffeltryk, prøv børneploven eller saml kartofler til aftensmaden. 
  • Torsdag den 18. oktober: Mælken – Lav smør, besøg dyrene, rundvisninger og produktion af ost. 
  • Fredag den 19. oktober: Uld og Skind – Prøv at filte, karte og spinde uld, lave lys og besøge museets husdyr. 
  • Lørdag den 20. oktober: Jagten – Schweisshunde-opvisning, partering af dåvildt og bueskydning. 
  • Søndag den 21. oktober: Skoven – Plant et træ og få det med hjem, prøv tomandssaven og oplev fældning. 
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.