Stor ros: 10-årige drenge hjalp politiet, da mistænkte stak af

Stor ros: 10-årige drenge hjalp politiet, da mistænkte stak af

Foto: Politi

Der er stor ros til to 10-årige drenge fra Skødstrup-området i dagens døgnrapport fra Østjyllands Politi.

Ordensmagten skriver i døgnrapporten, at en patrulje mandag kørt før klokken 16 kørte rundt i Skødstrup-området, da de så en bil, der havde monteret stjålne nummerplader.

Patruljen kørte efter bilen, men føreren ville ikke standse og forsøgte i stedet at køre fra patruljen.

Efter en kort eftersættelse, så patruljen, at bilen var blevet efterladt for enden af et nybyggerkvarter i Skødstrup, og at de to personer, der sad i bilen, var stukket af til fods.

Løb ad “den gamle skolesti”
Da betjentene steg ud af bilen, fik de kontakt til to 10-årige drenge, der fortalte, at de havde set de to personer, en mand og en dame, løbe ned ad “den gamle skolesti”.

Drengene gav også et rigtig godt signalement at de to personer med oplysninger om blandt andet alder, tøj og sko.

Betjentene løb i samme retning, men måtte kort efter opgive at finde frem til de to personer. De gik derfor tilbage til den efterladte bil for at se nærmere på den, og her fandt de noget narkotika og en ulovlig kniv.

Betjentene fik samtidig en god snak med de to drenge, der også fik lov til at se lidt nærmere på politibilen.

Manden anholdt
Da betjentene efterfølgende ville følge drengene hjem, så den ene betjent pludselig en mand, der passede præcist på det signalement, drengene havde givet, og han løb efter ham og fik ham anholdt.

Det viste sig, at der var tale om en 49-årig mand, der var frakendt førerretten, og som var udeblevet fra afsoning efter udgang.

Han blev foreløbigt sigtet for kørsel i frakendelsestiden, besiddelse af narko og overtrædelse af knivloven.

Kvinden, der også stak af fra bilen, fandt betjentene ikke frem til, men de har en god formodning om, at hun er identisk med ejeren af bilen.

Hun kan se frem til at blive sigtet for at have overladt førerretten til den 49-årige, uagtet at han er frakendt førerretten, og hun vil også blive sigtet for tyveri af nummerplader.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.