DR Ultra optager nye programmer i Den Gamle By

DR Ultra optager nye programmer i Den Gamle By

Foto: Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Den Gamle By i Aarhus danner rammerne i DR Ulstras nye serie “Venner fra fremtiden”.

Her rejser to almindelige, danske børn, fra en helt almindelig femte klasse anno 2017 tilbage i tiden for at finde og hjælpe en person.

“De handler og agerer i fortiden, men med nutidens viden i baglommen. Det giver et helt særligt perspektiv på danmarkshistorien, at det er rigtige mennesker af kød og blod, som børnene er på eventyr med, og forholder sig til, og det håber jeg, vil vække børnenes interesse for danmarkshistorien,” fortæller Morten Skov Hansen, kanalchef for DR Ultra.

Et fælles ståsted
”Venner fra fremtiden” har fokus på udvalgte årstal fra historiebøgerne, og giver de unge seerne viden og oplevelser om alt lige fra modstandsgrupper, ordblindhed, fattiggårde, gæstearbejdere og krige.

I serien kommer vi helt tæt på almindelige mennesker i fortiden:

Rengøringskonen, soldaterveteranen fra 1864, skolelæreren, der var modstandsmand under krigen, den unge indvandrer, kokkepigen, moren der hænger for meget på værtshus, den unge studine, der drømmer om frihed og lighed i 1933 – og undervejs knytter børnene i serien venskaber og løser konflikter, som sætter tidens temaer i spil.

”Vores ambition er, at DR Ultra åbner danmarkshistorien for den nye, unge generation. Det er mit håb, at vi med serien sætter nutiden i et historisk perspektiv og hermed giver børn et fælles ståsted for fremtiden”, siger Morten Skov Hansen.

På tidsrejse i Den Gamle By
Du og resten af familien kan også komme på tidsrejse i Den Gamle By.  Det sker med  virtual reality-briller på fra nu og frem til den 22. september.

Man kan også udfolde sin indre skuespiller og klippe sig selv ind i en historisk scene i DRs greenscreen-studie – lige fra middelalderen til 1970’erne.

“Venner fra fremtiden” kan ses på DR Ultra og DR TV fra torsdag den 21. september klokken 18.30 og de efterfølgende otte uger.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.