Her er dit overblik over julekalenderne på DR og TV2

Her er dit overblik over julekalenderne på DR og TV2

Foto: DR

Så er der ikke længe til, at julemåneden er over os.

Men hvilke tv-julekalendere byder 2017 på? Og hvad handler de om?

Her på Kids Aarhus har vi gjort forarbejdet for dig, og bringer her en børnevenlig oversigt over denne decembers julekalendere på TV.

Nyt på både DR og TV2
DR sender i år hele fire nye jule- og adventskalendere og en enkel gammel kending for både børn og voksne i bedste sendetid på DRs tv- og radiokanaler.

På TV2 er der også en ny julekalender på programmet – familiejulekalenderen Tinkas juleeventyr, som bliver sendt hver aften klokken 20.

De fleste julekalendere skal I vente en uges tid på – men, en enkelt af kalenderne har premiere allerede i dag, den 24. november.

Det er juleudgaven af DR Ultras yderst populære fiktionsserie “Klassen”, som har premiere senere i dag.

Den hedder “Klassens jul”.

“Klassens Jul”, DR Ultra, alle hverdage fra fredag den 24. november.
Første afsnit sendes klokken 17.40, de efterfølgende klokken 17.50. Udkommer desuden klokken 6.00 på DRTV, Ultra-appen og dr.dk/Ultra

Det er jul for alle danske børn, og derfor også for børnene i fiktionsserien ”Klassen”.

Frederik er blevet rigtig gode venner med sin klassekammerat Josefine, men klassen har for mange problemer, og derfor skal Josefine skifte skole.

På julemission
Frederiks julemission bliver, at få sammenholdet tilbage ved hjælp af julens mange fortrinligheder, så Josefine ikke skifter skole.

Han iværksætter en ganske særlig, men også særdeles umulig juleplan til formålet, men bliver i løbet af december udsat for en tiltagende ondskabsfuld og mystisk digital plageånd som kalder sig D.O.N, og som fortsat bliver grovere i sit forsøg på at splitte “Klassen” ad.

Julekalenderen er på 24 afsnit, men følger børnenes skolerytme og sendes derfor kun i hverdage og allerede fra den 24. november, hvor de første to afsnit sendes. De sidste to afsnit sendes dog lørdag den 23. december og søndag den 24. december.

“Snefald”, DR1. Hver dag klokken 19.30 fra fredag den 1. december
Den norske julekalender med originaltitlen “Snøfall” handler om den forældreløse Selma på ni år.

Hun mistede sine forældre i en ulykke, da hun var tre år gammel, og Selma blev sammen med hunden Casper midlertidigt placeret hos den strenge nabodame Ruth.

Nu er Selma ni år gammel, og hun bor fortsat hos Ruth. Selma drømmer om at få sin egen familie og skriver derfor et brev til julemanden.

På magisk vis havner brevet i landsbyen Snefald, som ligger i en anden dimension.

Havner i Snefald
Efter et skænderi med Ruth havner Selma selv i Snefald, og her begynder hendes livs eventyr med magi, overraskelser og farer.

I Snefald møder Selma blandt andet børnene Pil og Frida, og senere børnenes bedste ven Julius, som er selveste julemanden. Julekalenderen byder på mystik, magi, humor og masser julestemning og har børn i de bærende roller.

Julekalenderen sendes med danske stemmer, og kan desuden ses i original version med norske stemmer og danske tekster på DRTV.

“Ramajetternes Jul”, DR Ramasjang. 
Den 1. december får Ramajetterne og lufthavnens chef, som er spillet af børnevært og skuespiller Kristian Gintberg, at vide, at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn.

Julen er i fare, og nu går den vilde jagt efter julemandens computer i gang. Forskellige spor sender Ramajetterne fra lufthavnen og rundt i hele Europa i deres forsøg på at redde børnenes jul.

Hver dag klokken 17 fra fredag den 1. december.

“Nissernes ø”, DR Ramasjang, dagligt fra fredag den 1. december
Nissernes ø er den tredje julekalender om Nissebanden.

Hvert år henter storfangeren en særlig isdiamant ved navn ’Hjertets Renhed’ hos ’Havets Moder’ og overrækker den til Julemanden.

Men i år går noget galt. Den falske julemand “Santa’” har nemlig andre planer med den magiske isdiamant.

Santa bor på Nissernes ø og har solgt julen til rigmanden ’Fornøje-Frederik’. Og den lumske rigmand har en ond plan: Det skal være slut med jul for fattigrøve!

Nisserne på det gamle fort tilkalder den berømte Nissebande. Julekalenderen udspiller sig i både Holme-Olstrup i Danmark, Saint Croix i Det Caribiske Hav og i Grønland.

Hver dag klokken 17.15 fra den 1. december. Nissernes ø’ blev sendt første gang i 2003.

“Tinkas juleeventyr”, TV2, hver dag fra fredag den 1. december
I TV 2s nye familiejulekalender Tinkas Juleeventyr møder vi nissepigen Tinka, der sammen med de andre ung-nisser skal op til nissekongen, kong Gobbe, de 1. december og have overrakt nisseamuletten.

Den markerer, at hun nu er en rigtig nisse.

Men noget går galt! Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser.

Se trailer fra Tinkas juleeventyr. 

Nissernes tabte magi
I håbet om at blive som de andre nisser begiver Tinka sig ud på et sandt juleeventyr.

I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, der er flyttet fra byen til landet hos sin farmor sammen med sin far Mikkel og lillesøster Astrid.

De er flyttet i håb om, at luftforandringen vil få Lasse på ret køl.

Sammen kaster Tinka og Lasse sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Gensyn med Pyrus, the kartoffelwoman og “Juleønsket”
Udover den nye julekalender for hele familien “Tinkas juleeventyr” byder TV2 på gensyn med Pyrus i “Alletiders nisse” om eftermiddagen fra fredag den 1. december.

På TV2 CHARLIE kan man hver aften lige efter afsnittet af “Tinkas juleeventyr” nyde kalenderklassikeren ‘The Julekalender’ med De Nattergale alias Viggo Sommer, Uffe Rørbæk og Carsten Knudsen.

Alle tre julekalendere kan også ses på TV 2 PLAY, hvor man også kan se TV 2-julekalender fra 2015, “Juleønsket”.