Premiere i dag: Aarhus Teater spiller Den Uendelige Historie

Premiere i dag: Aarhus Teater spiller Den Uendelige Historie

Foto: Emilia Therese / Aarhus Teater

Denne eftermiddag, torsdag den 15. november klokken 17, har Aarhus Teater premiere på dette års familieforestilling Den Uendelige Historie.

Forestillingen er et teaterstykke, baseret den tyske forfatter Michael Endes bog fra 1979 af samme navn. En bog, der i øvrigt er blevet kaldt for verdens bedste børnebog.

Den Uendelige Historie på Aarhus Teater præsenteres med en helt ny titelsang, komponeret af danske Oh Land. Sangerinden medvirker dog ikke selv i forestillingen.

Kampen mod Intetheden
Hvis I ikke allerede kender Den Uendelige Historie derhjemme, så er “Den Uendelige Historie” fortællingen om drengen Bastian, der har mistet sin mor.

Han er i sorg, og han bliver mobbet.

Foto: Emilia Therese / Aarhus Teater

Ved et tilfælde kommer han ind i et antikvariat, hvor han finder en gammel bog, som han tager med sig og søger tilflugt i.

Da han kommer hen på skolen, sætter han sig i et rengøringsskab og læser eventyret om landet Fantásien, hvor Den Barnlige Kejserinde er syg, og Intetheden er ved at opsluge hendes rige.

Bastian følger i åndeløs spænding drengen Atréju i hans tapre kamp mod den sære sygdom, der truer med at slå både kejserinden og landet Fantásien ihjel.

Til sidst går det op for Bastian, at det er ham, der sidder med nøglen til kuren mod “Intetheden”. Og han lærer, at fremtiden er, hvad du selv gør den til.

Foto: Emilia Therese / Aarhus Teater

Fortryllende flyvetur
Forestillingen er en fortryllende flyvetur til Fantásiens verden for hele familien, men samtidig er det også en farverig fortælling om at overgive sig til kunsten og miste jordforbindelsen.

Den er en gribende hyldest til fantasien og litteraturen – i en verden, hvor der er både natalfer, lygtemænd, purpurbøfler og klippebidere.

“Jeg vil først og fremmest gerne have, at publikum får oplevelsen af at tage med på eventyr. Og forhåbentlig bliver de inspireret af alt det gode, der kan komme ud af, at have en levende fantasi, og ud af at turde tro på, at man kan gøre en forskel i verden”, siger forestillingens instruktør – den Reumert-vindende Jacob Schjødt.

Forestillingen primært henvender sig til de lidt større børn – dem over 7 år, og den er relevant for både børn og voksne, forklarer Jacob Schjødt

“Den Uendelige Historie er fortællingen om, hvordan vi kan spejle os i kunsten og derved blive klogere på os selv og komme videre i livet. Og det er relevant både for børn og voksne”, siger instruktøren om forestillingen, som spiller fra den 15. november til og med den 21. december.

Foto: Emilia Therese / Aarhus Teater

Der er sat 25.000 billetter i salg – inklusiv de to ekstraforestillinger, der efterfølgende er tilføjet.

Og der er ved at være udsolgt.

“Vi har pt. 2000 ledige billetter, så folk skal skynde sig, hvis de skal nå at købe billet”, siger Morten Daugbjerg, der er pressechef på Aarhus Teater.

 

  • Forestillingen anbefales til børn over 7 år
  • Størstedelen af de 25.000 billetter er allerede solgt. Biletter kan købes her
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.