Ny børnebog af Aarhus-forfatter henter inspiration på Kyholm

Ny børnebog af Aarhus-forfatter henter inspiration på Kyholm

De dødes ø. Illustration: Lars Kramhøft

Mystiske bankelyde midt om natten, en gammel flaskepost og en øde ø med en skræmmende fortid.

Hvordan hænger det lige sammen?

Det finder du ud af, når du læser forfatter Karsten S. Mogensens seneste bog “De dødes ø”. Aarhus-forfatterens seneste bog egner sig for børn fra cirka 9 år.

”Når man fra stranden ved Nordby Bugt på Samsø ser ud over Kattegat, får man øje på flere små øer. En af dem har en ganske særlig historie”.

“Det er den ubeboede ø Kyholm, som for godt 300 år siden fungerede som karantænestation for Jylland, da pesten rasede. De dystre beretninger fra øen og en række lignende øer i de danske farvande har inspireret mig til De dødes ø”, fortæller forfatter Karsten S. Mogensen.

Erfaren forfatter
Han har skrevet mere end 50 bøger for børn – primært i gyser- og krimigenren.

Og “De dødes ø” er i samme genre.

Her vågner hovedpersonen Aksel midt om natten, da det banker på døren. Men da han åbner den, er der ingen udenfor.

“Hvem havde banket på døren? Jeg vidste det ikke. Men jeg havde en anelse. Det var ikke den første oplevelse, som jeg ikke kunne finde en fornuftig forklaring på. Og det skræmte mig fra vid og sans.

Jeg vred og vendte mig længe i mørket. Ville natten nogensinde få ende?”, står der på bogens første sider.

“Næste dag sejler Aksel og hans bedste ven, Karla, ud på fjorden i en lille jolle for at fiske, ” fortæller Karsten S. Mogensen.

”Havet er roligt og klart. Men med ét slår det om og blæser op. De kæmper desperat for at komme i land. Imidlertid står det snart klart, at havet trækker dem ud. Deres eneste chance er at søge i land på en lille ø. Men det er ikke sikkerhed, der venter dem. De er nemlig lige ankommet til De dødes ø…”.

Bogens forside er lavet af illustrator Lars Kramhøft, og bogen er udgivet på Forlaget Calibat.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.