Skal junior med til Classic Race? Læs med her, når Kids Aarhus...

Skal junior med til Classic Race? Læs med her, når Kids Aarhus guider dig til ræs i børnehøjde

Foto: Classic Race Aarhus

Har du også en fartglad lille laban drønende rundt derhjemme, så overvej om han eller hun skal med til Classic Race i denne weekend, for selvom eventets primære omdrejningspunkt er racerløb, så er der masser andet at opleve for familiens yngste.

For ikke bare har børn til og med 14 år gratis entré, når de er i følgeskab med en voksen.

De kan også, ud over racerløb, opleve alskens børneaktiviteter på pladsen, som er åbent lørdag og søndag i tidsrummet mellem klokken 9 og 18.

Foto: Classic Race Aarhus

Tag på trafikskole
Børneaktiviteterne omfatter blandt andet hoppeborge, opvisning med fjernstyrede biler, mini Formel 1-biler. Crazy Kart, klatrevæg og Fun Ballz.

Og hvis det kniber med opmærksomheden i trafikken, så kan junior komme på trafikskole både lørdag og søndag klokken 11 og 13.

Foto: Classic Race Aarhus

Sæbekasseløb med traditioner
Fredag lyder startskuddet for det traditionsrige sæbekasseløb. Starten for første heat går klokken 12.45, og fra 14.45-15.00 uddeles der præmier.

Traditionen tro stiller mere end 50 biler til start i løbet, som køres på det, arrangørerne kalder for “Nordeuropas smukkeste racerbane”.

Der er tre klasser, en for børn i alderen 8 – 11 år, en for børn i alderen 12 – 14 år og endelig en klasse for Firma/Familiehold.

Pas på ørerne
De hurtige biler ved Classic Race larmer. Og det kan skade både børn og voksnes hørelse. Husk derfor høreværn eller ørepropper. Classic Race oplyser, at høreværn og ørepropper også kan kø’bes i informationsstamdene på pladsen.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.