Byråd godkender ansættelse af ny direktør for Børn og Unge

Byråd godkender ansættelse af ny direktør for Børn og Unge

Foto: Aarhus Kommune

Aarhus Byråd har på sit møde 31. oktober godkendt ansættelsen af 43-årige Martin Østergaard Christensen som direktør for Magistratsafdelingen for Børn og Unge.

Martin Østergaard Christensen kommer fra en stilling som skoledirektør i Aalborg Kommune, en stilling, han har haft siden 2014.

Han afløser forvaltningschef Søren Aakjær, der har været konstitueret direktør, siden tidligere direktør Jan Præstholm fratrådte i juni.

Erfaren topleder
Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, ser frem til samarbejdet.

“Martin Østergaard Christensen er en erfaren topleder, som har indgående kendskab til børne- og ungeområdet. Han har skabt en række markante resultater, som også har nydt national anerkendelse”.

“Vi får en direktør med stærke personlige og professionelle egenskaber og med et skarpt blik for både strategi og helhed, som er krævet i toplederrollen. Jeg glæder mig til at byde Martin Østergaard Christensen velkommen”, siger Thomas Medom.

Stor erfaring med området
Det er et enigt ansættelsesudvalg, som står bag indstillingen af Martin Østergaard Christensen.

Før sin direktøransættelse i Aalborg Kommune i 2014 var Martin Østergaard Christensen i perioden 2012-2014 børne- og undervisningsdirektør i Hjørring Kommune.

Inden da har han haft ansættelser som konsulent og senere undervisningschef i Hjørring Kommune.

Det gode børneliv
Martin Østergaard Christensen har sin første arbejdsdag mandag 3. december.

“Børn og Unge har en afgørende rolle i at sikre, at alle børn i kommunen lærer, trives og generelt oplever gode børneliv. For at vi lykkes med det, er vi dybt afhængige af den professionelle indsats, der udføres af medarbejdere og ledere i kommunen – og deres arbejde glæder jeg mig til at opleve og blive en del af”.

“For mig handler det i høj grad om, at vi går sammen, når vi udvikler os fra det stærke fundament, jeg synes, Aarhus Kommune allerede har i dag. Det gælder ikke bare for os som kommune, men også for de foreninger, organisationer og andre interessenter, som området er præget af, og naturligvis for de familier, hvis liv vi hver dag er med til at sætte aftryk på. Det bliver rigtig spændende”. siger Martin Østergaard Christensen.

  • Martin Østergaard Christensen er uddannet cand.mag. i historie og psykologi fra Aalborg Universitet i 2003 og har taget pædagogisk diplomuddannelse i 2005 ved Skive Seminarium.
  • Martin Østergaard Christensen har taget KIOL-uddannelsen Strategisk Ledelse og flere moduler i masteruddannelsen i Public Administration.
  • Af tillidshverv er Martin Østergaard Christensen blandt andet formand for Advisory Board i Center for Offentlig Kompetenceudvalget, ligesom han er medlem af KL’s børne- og kulturudvalgs kontaktudvalg.
  • Privat bor Martin Østergaard Christensen i Aalborg med sin hustru og deres to børn på 13 og 16 år.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.