Byråd dropper udskældt skoleplan: Nyt spareforslag fremlægges onsdag

Byråd dropper udskældt skoleplan: Nyt spareforslag fremlægges onsdag

Foto: Pixabay

Byrådets partiet droppede efter et møde mandag aften at gennemføre den omstridte skoleplan, som har mødt enorm modstand blandt forældre og fagfolk i hele kommunen.

Det skriver JP Aarhus.

Ifølge avisen blev det hidtidige forslag om større skoledistrikter og kæmpeskoler droppet allerede i sidste uge, og i aftes blev det blandt byrødderne diskuteret, hvilke besparelser, der skal træde i stedet for skoleplanen.

Ud fra det, er direktørgruppen for Børn og Unge nu blevet bedt om at udarbejde et nyt forslag, som offentliggøres i morgen, onsdag, hvorefter det bliver sendt til høring.

Høringsprocessen er samtidig blevet forlænget til søndag den 16. september klokken 12.

Mindre sparekrav
Den samlede økonomiske ramme for besparelserne er ifølge JP Aarhus skåret ned fra 30 millioner kroner til 15 millioner kroner.

“Vi reducerer sparekravet fra 30 millioner kroner, som var det oprindelige forslag, til 15 millioner kroner. Det er begrundet i, at vi nu kender den samlede økonomiske ramme og vi ved, at sparebehovet er væsentlig mindre”, borgmester Jacob Bundsgaard (S) til JP Aarhus.

Glad rådmand
Thomas Medom (SF), der er rådmand for Børn og Unge, er glad for, at sparekravet er halveret for hans magistrats vedkommende.

“Det er godt, at vi har fået lagt det oprindelige forslag ned, da det gav meget utryghed. Det var ikke den vej, som folkeskolen i Aarhus skulle hen. At sparekravet er reduceret nu, er også positivt. Men det ændrer ikke på, at det ikke er en sjov situation, når budgettet ikke passer”,  siger Thomas Medom til JP Aarhus.

Hos Venstre er byrådsmedlem Gert Bjerregaard tilfreds med, at det oprindelige forslag er lagt død.

“Vi har ønsket at tage udgangspunkt i de lokale skoler og den nærhed og kvalitet vi kender i folkeskolen. Vi ønsker ikke at lave en skolestruktur, hvor man ikke har den lokale skole”, siger han til JP Aarhus.

Oprindelig lød det samlede sparekatalog med forslag på besparelser i kommunen på 300 millioner kroner.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.