Budgetforlig i Aarhus: Børn og skoler går fri af sparerunde

Budgetforlig i Aarhus: Børn og skoler går fri af sparerunde

Foto: Pixabay

I aftes blev der indgået budgetforlig i Aarhus, og det betyder, at mange forældre kan ånde lettet op.

De voldsomme besparelser, der var lagt op til på børne- og ungeområdet, er nemlig taget af bordet, og der er styret udenom pasning, undervisning, SFO og fritidstilbud.

I stedet er besparelserne fundet på administration, ledelse og højere forældrebetaling i pasnings- og fritidstilbud.

LÆS OGSÅ: Forældreorganisation: Bedre budget end ventet

“Min ambition har hele tiden været, at sparekniven blev ført uden om det, vi tilbyder børnene og de unge. Det er i høj grad lykkedes med det forlig, der er indgået. Ikke alle tidsler er fjernet, men samlet set kan jeg konstatere, at der ikke skal spares på de pædagogiske og læringsmæssige aktiviteter i dagtilbud, skoler, SFO og fritidstilbud, og det er jeg glad for”, siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge i en pressemeddelelse.

Administration slankes
Der er med forliget besluttet besparelser ved at samle og effektivisere administrationen.

Samtidig slankes ledelseslagene og endelig hæves forældrebetalingen i fritidstilbud samt for deltidspladser i dagtilbud, som hidtil har været uforholdsmæssigt billigere end fuldtidspladser.

Samtidig afsætter forliget penge til indsatsen for ordblinde børn, styrker indsatsen for udsatte børnefamilier ligesom der er taget hul på at spare op til nye skoler i takt med, at Aarhus vokser.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.