Red Barnet samler brugte skoletasker til udsatte børn

Red Barnet samler brugte skoletasker til udsatte børn

Foto: Pixabay

Ikke alle børnefamilier har råd til at købe helt ny skoletaske, penalhus og flotte bogbind.

Derfor indsamler Red Barnet nu brugte skoletasker fra Aarhus-området til glæde for udsatte børn.

”Første skoledag er en kæmpe begivenhed i et barns liv, og det er vigtigt for den fremtidige skolegang, at barnet oplever dagen som noget positivt. Hvis man står i skolegården uden skoletaske eller penalhus, kan det være en uheldig start, og man kan helt fra første skoledag føle sig uden for fællesskabet”, siger Jonas Keiding Lindholm, der er generalsekretær for Red Barnet, i en pressemeddelse.

Han fortæller, at man hos Red Barnet er klar over, at der er mange børnefamilier, der har svært ved at få pengene til at slå til.

Ret til tryg opvækst
Børn fra fattige familier bærer ofte rundt på en følelse af at være anderledes, og de forsøger at skjule familiens økonomi for omverden.

Fælles for de børn, der oplever afsavn enten socialt, økonomisk eller kulturelt, er, at de ofte isolerer sig og har færre venner end deres omgivelser og klarer sig dårligere i skolen end deres kammerater.

Alle børn har ret til en god og tryg opvækst, og derfor arbejder Red Barnet for at give udsatte børn et bedre liv – blandt andet ved at give oplevelser til børn fra de dårligst stillede familier og hjælpe børn og deres familier med at blive en del af et godt fællesskab.

Salg går til udsatte børn
”Det er blandt andet det arbejde, Arnold Buscks butikker og kunder er med til at støtte. Både fordi de indleverede, brugte tasker sælges i vores 18 genbrugsbutikker, så andre børn kan få glæde af dem, men også fordi salget af skoletaskerne blandt andet går til vores arbejde med vores mange sommerlejre og familieklubber for sårbare og udsatte børn i Danmark”.

“Vi håber selvfølgelig, at rigtig mange børnefamilier vil benytte sig af muligheden for at støtte en god sag med den eller de brugte skoletasker, der ligger hjemme i skabet, siger Jonas Keiding Lindholm.

Aflevér i Ryesgade
I Aarhus samarbejder Red Barnet med boghandlerkæden Arnold Busck, så fra 1. august har man kunnet aflevere sin brugte skoletaske i Arnold Busck-boghandel i Ryesgade i Aarhus, der så sender dem videre til Red Barnets børnegenbrugsbutikker, skriver Stiften.dk.

Arnold Busck donerer 25 kroner pr. indsamlet skoletaske til Red Barnet.

Indsamlingen løber frem til 11. september, og taskerne kan afleveres i en glasmontre lige inden for døren i butikken på Ryesgade.

Personalet hos Arnold Busck sørger løbende for, at taskerne bliver afleveret i Red Barnets genbrugsbutik i Park Allé.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.