De fem børnevenlige strande

De fem børnevenlige strande

Foto: Visitaarhus

Solen brager ned, og meteorologerne melder om temperaturer på mellem 23-27 grader her i weekenden.

Det kræver en tur til stranden – og vi bringer dig her de fem mest børnevenlige strande i Aarhus og omegn.

En af Danmarks mest besøgte
Syd for Aarhus omkranset af skov og bakker ligger Moesgård Strand. Badestranden er fin og børnevenlig, og om sommeren en af Danmarks mest besøgte strande. På Moesgård Strand kan du sagtens tilbringe hele dagen, da der blandt andet er en kiosk, grillsteder og store plæner til boldspil, leg og sjov. Der er rigtig god adgang til vandet for alle, hvor der også er anlagt en handicapvenlig badebro. Bybus 18 kører mod Moesgaard Museum (gå det sidste stykke på cirka 1,8 km) eller tag cyklen gennem Marselisborgskoven.

Børnevenlig sandstrand
Saksild Strand hører til Østkystens absolut bedste. Meget børnevenlig sandstrand, hvor der hverken er store bølger eller understrøm at bekymre sig om. Her summer det af liv og aktiviteter. Stranden har Blå Flag-status samt god adgang for kørestolsbrugere. Hele sommeren står trænede livreddere klar til at træde til på Saksild Strand, hvis badegæsterne er i fare. De hjælper med alt fra bistik og hedeslag til redning i vandet. Se efter det rød- og hvidstribede livreddertårn.

Til dem med sarte fødder
Bellevue Strandpark ligger ved forstaden Risskov cirka 4 km nord for Aarhus centrum. Dette er stranden til dig med de sarte fødder; Her er en dejlig sandstrand med meget fint sand og meget få sten i vandet. Desuden er der god adgang til badebroer, og der går en bred træbro henover sandet ud mod badebroen, så du kan fint have klapvognen eller lign. med let ikke behøver røre bunden. Ved Bellevue Strandpark er der en stor parkeringsplads, en kiosk og toiletter.

En strand midt i skoven
Ballehage Strand er en utrolig dejlig naturstrand med flotte omgivelserne da den er placeret i Marselisborgskoven, 4 km syd for Aarhus centrum. Udover flotte omgievelser er der gode faciliteter med en stor badebro, toiletter og omklædning med bad og parkeringspladser oppe i skoven. Ydermere er der på bestemte dage musik, hvor du blandt andet har mulighed for at grille.

Lavt vand, sandbanker og fugleliv
Lavt vand, sandbanker og fugleliv – stranden ved Ahl er blandt de lokale kendt som den mest børnevenlige. Vandet på begge sider af færgehavnen er lavt og varmt, med store sandøer der kommer frem ved lavvande. Strandene tiltrækker store mængder af fugle, så her er altid noget at kigge på, og masser af mulighed for at børnene kan bygge sandslotte. Lige vest for molen med vindmøllerne bliver vandet dybere og friskere. Her er bunden afvekslende med sand, ler, sten og tang – lige til en tur med snorklen.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.