Efterårsferie på skinner: 5 børnevenlige stop på Letbanen

Efterårsferie på skinner: 5 børnevenlige stop på Letbanen

Foto: Letbanen

Efterårsferien er over os og nu venter en uge med hygge og dage fri fra vuggestue, skole eller børnehave.

Mange børn elsker at køre med tog, så hvorfor ikke tage Letbanen, som har niveaufri indstigning, så det er let at komme til med både barnevogn og klapvogn.

Vi har fundet 5 børnevenlige stop på den såkaldte indre strækning, der går mellem Aarhus H og Skejby.

DOKK1 – efterårshygge på hovedbiblioteket
Aarhus fantastiske hovedbibliotek er et mekka for børnefamilier med en lækker café og flere legepladser både inde og ude. I børneafdelingen er der, ud over bøger, aktivitetsrum . en legeplads for de helt små, udklædningstøj og masser af forskelligt lækkert legetøj. Perfekt til en regnvejrsdag. Klik her for efterårsferiens arrangementer på DOKK1.

Hvis I skal af her, skal I stige af under DOKK1 og kan tage elevatoren direkte op i biblioteket.

Universitetsparken – museum og leg 
Ved stoppet Universitetsparken træder I ud af Letbanen, og stort set direkte ind på universitetsområdet. Her ligger Naturhistorisk Museum og Steno Muséet – og der er også en hyggelig legeplads (med toiletter) i Vennelystparkens vestlige ende. Både Naturhistorisk Museum og Steno Museet har særlige arrangementer i anledning af efterårsferien.

Standsningsstedet ligger på Nørrebrogade, og man stiger ud til en tunnel, der sikkert bringer dig ind på Universitetets område – enten via en trappe eller elevator ned til en tunnel, der fører under Nørrebrogade

Foto: Letbanen

LÆS OGSÅ: Den store børnevenlige guide til Letbanen

Aarhus H – shopping, mad og is
Aarhus H er også et oplagt sted at stå af, hvis I er på familietur. For her lander I i det centrale Aarhus, og kan enten tage rulletrappen eller en elevator direkte op i Vandrehallen, og herfra gå videre ind i  Bruuns Galleri eller ud på Banegårdspladsen, hvor I kan gå videre ned mod Strøget – eller tage trappen op til Bruuns Bro, hvorfra I kan komme til Frederiksbjergs hyggelige gader. Bruuns Galleri holder Halloween i efterårsferien – se aktiviteter her.

Tag Letbanen til stoppet “Aarhus H”

Foto: Letbanen

Skolebakken – springvand, havnebad og hygge
Stoppestedet “Skolebakken” (efter DOKK1) bringer dig tæt på den nye Havneplads, Havnebadet og og springvandet Endless Connection – eller måske en tur på Madklubben i den flotte Toldbods-bygning. Vejrudsigten snakker om op til 22 grader i efterårsferiens første dage, så måske det bliver vejr til en frisk dukkert – og ellers er det på med regntøj eller paraply og ind i strålerne.

Tag Letbanen til stoppet “Skolebakken”

LÆS OGSÅ: Besøg Endless Connection – byens fede springvand på havnen

På hospitalet – skadestuen og akutmodtagelsen
Hvis I skal på hospitalet i Skejby, hvor både skadestuen og akutmodtagelsen også ligger, så kører Letbanen også til døren. Det er måske ikke så hverken børnevenligt eller hyggeligt igen – men det er til gengæld nødvendigt engang imellem,

Stoppestedet ved Universitetshospitalet i Skejby ligger et stykke fra hovedindgangen. Derfor stiger du direkte over i en gratis shuttlebus, der kører rundt til flere af de mange afdelinger på hospitalet

Praktiske informationer om Letbanen:

  • Letbanen har aircondition, og der er niveaufri indstigning, som gør det let af få både klapvogne og barnvogne med ind i det rullende tog
  • I Letbanen gælder de samme billetter og priser som i Midttrafiks busser. Det gør det let at skifte mellem bus og letbane.
  • 2 zoner koster 20 kroner, mens 3 zoner koster 30 kroner osv. for en voksenbillet. Voksne og pensionister kan gratis tage to børn (under 12 år) med på rejsen. Et betalende barn kan gratis tage ét barn (under 12 år) med på rejsen.
  • Første etape af Letbanen bliver i cirka 110 kilometer lang.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.