Børneteater åbner på Aarhus Ø

Børneteater åbner på Aarhus Ø

Teatret Gruppe 38 rykker i nye, maritime omgivelser på Aarhus Ø. Foto: Aarhus Kommune / BIG

Nye byggerier skyder op konstant i den nye bydel Aarhus Ø. Og fra 2018 kommer havneområdet også til at rumme børneteatret Gruppe 38.

Allerede nu er der med Dokk1 og Strandbaren god grund til at tage familien under armen og besøge Aarhus Ø. Og det bliver bare sjovere over de kommende år. Der er nemlig store planer for hele området omkring Bassin 7.

Langs kajkanten kommer der en 300 meter lang promenade med havnebad, sandstrand, restauranter og det prestigefyldte boligkompleks AARhus. Og så får teatret Gruppe 38 ny scene i en helt ny teaterbygning tegnet af den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels.

Markant skift
Dermed skifter teatret baggården i Mejlgade ud med en prominent plads på havnefronten. En beslutning, der ikke har været nem at tage for teaterleder Bodil Alling.

”Jeg elsker det her hus, men jeg må også erkende, at vi er ved at vokse ud af det. Vi har brug for både en større teatersal og en større foyer, men vi skal ikke til at være et stort teater. Mange kalder det her teater for ”deres sted”, og sådan skal det blive ved med at være,” siger hun til Århus Stiftstidende.

For teaterlederen har det også spillet en stor rolle, at nybyggeriet passer godt ind i teatrets sjæl.

”Det her er et stort skridt for os. Og man tænker selvfølgelig først og fremmest på, hvordan publikum vil tage imod forandringen. Men jeg kan garantere, at vi ikke forandrer os, og det projekt, som vi indgår i på havnen er for mig at se visionært på en helt vidunderlig måde. Det giver teatret en helt anden synlighed.”

Gruppe 38 producerer en ny forestilling for børn og voksne hvert år og viser ellers gæstespil fra ind- og udland. Forventningen er, at teatret rykker på ny scene i løbet af 2018.

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.