Børnefys: Sådan vælger du sko til dit lille barn

Børnefys: Sådan vælger du sko til dit lille barn

Foto: Birgitte Bjøreng

Hvis du i årevis havde gået og troet, at du skulle vælge et par stabile sko med fast hælkappe som første sko til dit barn, så kan du godt tro om igen.

For ifølge Birgitte Bjøreng, der er fysioterapeut med speciale i børn og babyer, skal man derimod gå i en helt anden retning, når man skal vælge begyndersko.

Minimal støtte
“Kroppen kan godt selv, og udvikler sig, hvis den udfordres. Så vælg en sko med minimal støtte i anklen, for anklen bliver kun stabil, hvis den skal – det skal den ikke,  hvis den støttes af høj ankelstøtte”, forklarer Birgitte Bjøreng i et opslag på Facebook.

Form følger funktion
Ifølge børnefysioterapeuten følger form funktion – det vil sige, at:

“Fodens muskler bliver stærke, hvis de skal arbejde meget – det gør de ikke over en stiv sål. Men det bliver de nødt til over en blød sål”,  siger hun.

Børnefysioterapeuten har også lavet en video, hvori hun uddyber sine råd til små fusser.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.