Børnefamilier drømmer om at stikke af fra hverdagen

Børnefamilier drømmer om at stikke af fra hverdagen

Foto: Pixabay

Skolestart, jobstart, madpakker og hverdagslogistik eller.. En solseng og lidt bølgeskvulp.

Hvad drømmer du mest om?

Hvis du drømmer om solseng om bølgeskvulp er du ikke den eneste, for mere end hver fjerde dansker, 28 procent af dem, for at være præcis, drømmer sig nemlig væk til sol og sommer hele året rundt.

Vi elsker sol og sommer
Og kigger man på børnefamilierne, hiver de statistikken endnu højere op, for ikke indre end 39 procent af alle familier med hjemmeboende børn, fortæller, at de længes efter at komme væk til sol og sommer året rundt.

Det viser en undersøgelse som rejsearrangøren Apollo har lavet blandt 1000 danskere.

”Mange danskere elsker sol og varme. Vi længes, fordi vi bor på køligere breddegrader, og fordi sol og varme højner vores humør. Med årene er flere da også begyndt at rejse både sommer, efterår, vinter og forår, fordi de kan og føler, de har brug for det”.

“Og når vi så har en sommer som den, vi har lige nu, så bliver vores efterår og vinter i rejsebranchen endnu travlere end ellers”, siger Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo i en pressemeddelelse.

Familier med små børn har udlængsel
Særligt familier med helt små børn mellem 0-4 år drømmer om at komme ned til sol og varme.

Knap hver anden af de adspurgte, nemlig 46 procent, tilkendegiver nemlig, at de drømmer sig væk året rundt. Samme gælder 37 procent med børn i alderen 5-9 år.

”Der er flere ting, der spiller ind. Familier i dag er, uanset hvordan man vender og drejer det, hårdt spændt for. Derudover så har familier med små børn også ofte flere muligheder for at rejse året rundt, fordi de er mindre afhængige af skolesommerferier. Så alene det, at man har muligheden, spiller nok også ind ift., at man lader drømmene få frit løb”, siger Glenn Bisgaard.

Apollo Travel Group har cirka 900 medarbejdere og en millon passagerer om året, der rejser til destinationer i hele verden.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.