HJÆLP! Fem meter høje dinosaurer indtager Aarhus

HJÆLP! Fem meter høje dinosaurer indtager Aarhus

De største rovdyr, der nogensinde har gået jorden, kommer til at trampe rundt i Aarhus, når Bispetorv under ILT Festivalen forvandles til et forhistorisk landskab. Foto: Bert Holtmann

Det bliver stort og voluminøst,  og vildt – men også for børn, når ILT Festivalen løber af stabelen i Aarhus fra i morgen og fire dage frem.

I dagene fra 17.-21. maj spiller ikke mindre end forskellige 12 forestillinger i og omkring midtbyen. Flere af dem er både børne- og familievenlige, og nogle endda gratis.

Med gadeteateret “Saurus” indtager en flok fem meter høje dinosaurer Bispetorv, hvor de med øredøvende brøl kæmmer byen for føde. Og det bliver ikke for sarte børnesjæle, selvom spilletiderne er klokken 15 og 17 – for dinosaurerne kommer helt tæt på. Heldigvis er de her Sauruser planteædere, og de spiser kun de grønne planter på træerne.

Forestillingen “The Giant Puppet”, der er tjekkisk gadeteater, udspiller sig også på Bispetorv. Her slippes en syv meter høj ståldukke løs sammen med ni dansere og en dukkefører. Forestillingen spiller flere gange i løbet af festivalen – dog efter mørkets frembrud.

Blandt de andre børnevenlige forestillinger er dukketeateret “Opera Opaque“, der spiller på Teater Refleksion og “Hotel Paradiso“, som kan ses på Svalegangen.

ILT (som står for Internationalt Levende Teater) er en international scenekunst festival, som er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.