Bjergbestigere giver børnetøj nyt liv i Afrika 

Bjergbestigere giver børnetøj nyt liv i Afrika 

Foto: Børneulykkesfonden

Sovepose, vandrestøvler, pandelampe – og en stor mængde børnetøj.

Det er noget af det, som de 31 deltagere i velgørenhedsprojektet Climb for Charity pakker i kufferterne, når de på søndag drager mod Tanzania for at bestige Kilimanjaro.

Deltagerne bestiger det 5895 meter høje bjerg for at indsamle midler til Børneulykkesfonden og projektet Legeheltene.

Som en del af turen besøger deltagerne det lokale børnehjem i byen Moshi, hvor de personligt overrækker tøjet til børnene, som de har haft med i kufferten hjemmefra.

Med på turen med Climb for Charity er blandt andet den anerkendte pressefotograf Jan Grarup, professionel triatlet Michelle Vesterby og Vild med dans-vinder Michael Olesen.

Gør en forskel
Børneulykkesfonden arbejder med at forebygge børneulykker indenfor for Danmarks grænser, men for organisationen giver det god mening at kombinere bestigningen af Kilimanjaro med et besøg på det lokale børnehjem.

”Vi arbejder hver dag med at øge børnesikkerheden hjemme i Danmark, og derfor er det også naturligt for os at gøre noget for børnene i de lokalsamfund, vi besøger. Vi har tidligere besøgt børnehjemmet, og der er ingen tvivl om, at tøjet vil gøre en stor forskel der”, siger Henriette Madsen, generalsekretær for Børneulykkesfonden.

Hos Kabooki, som er firmaet bag børnetøjsbrandet LEGO® Wear, ser marketingdirektør Birgitte Holgaard Langer donationen som ren “win-win”:

”Vi ser selve ekspeditionen og donationen som en ren win-win – primært og vigtigst af alt for børnene, og derudover er det en ekstra stor tilfredsstillelse for os at kunne følge tøjet helt frem til børnene via dette projekt,” siger Birgitte Holgaard Langer.

Leg og bevægelse
Da et tidligere hold fra Climb for Charity besøgte børnehjemmet i Moshi var der leg og bevægelse på programmet.

Og netop aktiv leg fylder meget i Climb for Charity-deltagernes bevidsthed, fordi de i projektet samler midler ind til Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene, der skaber leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark.

”Når børn er indlagt i længere tid, oplever vi, at mange ikke får bevæget sig nok. Og det kan gå udover både deres fysiske, mentale og sociale udvikling. Med Legeheltene skaber vi muligheden for, at børn kan være børn igen – og vi vil forsøge at gøre det samme, når vi besøger børnehjemmet i Moshi,” siger Henriette Madsen.

Deltagerne tager afsted fra Danmark den 14. januar, og turen varer i alt 10 dage.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.