Åparken forvandles til en stor, gratis legeplads på lørdag

Åparken forvandles til en stor, gratis legeplads på lørdag

Foto: Fra Bevægelsesdagens Facebook-side

Åparken forvandles nu på lørdag den 22. september til én stor legeplads med gratis motionstilbud til børn, unge og ældre, når det årlige arrangement, Bevægelsesdagen, løber af stabelen.

Aktiviteterne spænder fra rulleski-undervisning og yoga, over asiatisk afspænding til sang og dans.

Foto: Fra Bevægelsesdagens Facebook-side

“Bevægelsesdagen er en rigtig god tradition, som vi nu holder for sjette år i træk. Det er vigtigt for mig, at vi her taler om bevægelse på alle niveauer, her er noget for både unge og gamle, uafhængigt af deres fysiske formåen. Det skal være en bevægelsesdag, ikke en idrætsdag”, siger rådmand i Sundhed og Omsorg, Jette Skive.

LÆS OGSÅ: Gratis hoppeborg, skumfiduser og kanotur på Børnenes Møde

På Bevægelsesdagen deltager en perlerække af byens mange forskellige foreninger, som giver mulighed for at prøve, hvordan det er at dyrke lige netop deres sport eller aktivitet.

“Jeg håber, at det kan give endnu flere lyst til at blive en del af de aktive og sunde fællesskaber. Vi vil gerne give folk glæden ved at røre sig, så vi får skabt et bevægelsesmekka, der samtidig skaber grin og latter”, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad

Alle aktiviteter på Bevægelsesdagen er gratis – både for dem, der elsker at tonse rundt, og for dem der kan have svært ved at finde en passende motionsform, eller har brug for at der bliver taget særlige fysiske eller psykiske hensyn.

Foto: Fra Bevægelsesdagens Facebook-side

Bevægelsesdagen foregår sammen med Børnenes Møde, som du kan læse om her – også her er der også masser af aktiviteter for børn og familier.

Bevægelsesdagen og Børnenes Møde finder sted lørdag den 22. september klokken 10-18 på Folkestedet, Carl Blochs Gade 28 og Lokalcenter Carl Blochs Gade, Carl Blochs Gade 30.

Det fulde program for Bevægelsesdagen findes her.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.