Bedst i test – find din nye vaskemaskine

Bedst i test – find din nye vaskemaskine

Får ungerne let pletter på tøjet, og er det tid til at finde en ny vaskemaskine, så kan du let finde overblik over de forskellige mærker, typer og funktioner i denne test. Nogle gange er det rarest, når man har andre til at gøre det hårde arbejde for sig og lave den research, man ikke altid selv orker at bruge tid på.

 

Hvilke typer vaskemaskiner findes der?

Der findes overordnet set tre typer vaskemaskiner: den frontbetjente, den topbetjente og vaske-tørremaskinen. Og alt efter hvilket behov du har, kan den ene maskine være bedre end den anden. En af fordelene ved den topbetjente maskine er, at du åbner maskinen oppefra. Derfor behøver du ikke så meget plads til maskinen, fordi du ikke skal bruge ledige kvadratmeter til at åbne lågen. Desuden er størrelsen på en topbetjent maskine generelt mindre, hvilket igen er smart, hvis du ikke har så meget plads. På den anden side er det en ulempe med en topbetjent maskine, hvis du vil have en tørretumbler til at stå oven på – det kan den nemlig ikke. Så skal du have fat i en frontbetjent i stedet for. En frontbetjent maskine er også smart, hvis du er en børnefamilie, der producerer meget vasketøj, da den generelt set kan indeholde mere vasketøj. En vaske-tørremaskine kan, som navnet også antyder, både vaske og tørre, hvilket igen kan være smart, hvis man for eksempel ikke har en stor vaskekælder.

 

Derfor er energimærket vigtigt

Når det kommer til energimærket, er det faktisk vigtigt at have et øje på, hvor på skalaen maskinen ligger. Det er ikke kun, når det kommer til miljøet, at det har en betydning. Det har også en betydning for din elregning. Det kan derfor være en fordel at kigge på en lidt dyrere maskine, som har et godt energimærke, for dig og din families pengepung, når du ser på den lange bane – især hvis I ved, at maskinen kommer til at køre ofte.