Barnevogne stjæles på livet løs i Aarhus

Barnevogne stjæles på livet løs i Aarhus

af -
Foto: Oddervognen

Antallet af stjålne barne- og klapvogne er steget markant de seneste år. 

Cykler har længe været populært tyvegods i Aarhus, men nu er barne- og klapvogne tilsyneladende også blevet det. I Aarhus er antallet af stjålne barne- og klapvogne seksdoblet, inden for de seneste år. I 2016 har politiet, indtil videre, registreret 67 barnevogns- og klapvognstyverier fra aarhusianske familier, hvilket er en markant stigning fra 37 sidste år.

Det er dog ikke kun private der oplever, at deres dyre vogne bliver stjålet. Fabrikanter og forhandlere oplever også indbrud, hvor barnevogne, ofte til en værdi af mere end 10.000 kroner, bliver stjålet. Så sent som i sommerferien fik barnevognsfabrikanten, Oddervognen, stjålet 150 barnevogne.

Stjålne vogne på det brugte marked
Direktøren for Oddervognen, Henrik Birk Jespersen, formoder, at det er helt almindelige danske børnefamilier, der er købere til de stjålne vogne, fordi barne- og klapvognene kan købes betydeligt billigere, når de er stjålne.

“Det er min påstand, at 99,9 procent af de stjålne barnevogne og klapvogne bliver solgt videre i Danmark. Vores produkter er stort set usælgelige i udlandet,” siger han til Aarhus Stiftstidende.