Ny bog om babymad – små portioner til små personer

Ny bog om babymad – små portioner til små personer

SPONSORERET God mad er ikke kun for os med tænder.

Tværtimod er det en rigtig god ide at vælge sundt, varieret og lækker mad allerede fra den første skefuld.

En god madkultur starter nemlig tidligt. Men hvordan kommer man godt i gang?

Det giver kogebogsforfatterne Kirsten Mikkelsen Ravnbøl og Søren Ejlersen et rigtig godt bud på i bogen “Babymad”, som udkommer i dag på forlaget People’s Press.

Den bedste start
I den har de omsat deres store viden og mange års erfaring inden for ernæring og kokkeri til mere end 90 lækre opskrifter på velsmagende og nærende mad, der sikrer baby den bedste start på livet.

Menuen det første år
Opskrifterne er skræddersyet til din babys udvikling det første leveår – fra baby kan begynde at smage på mos og puré til etårs-alderen, hvor de må spise næsten alt.

Her er mos, grød, sovs, hverdagsretter, supper, grøntsagssmagsprøver, mellemmåltider, frugtpureer og dejlige drikke.

Opskrifterne er opdelt efter udviklingstrin: 4-6 måneder, 6-9 måneder og 9-12 måneder.

Faglige input
“Babymad” giver konkrete serveringsforslag og tips til, hvordan hele familien kan spise med af de babyvenlige retter.

Samtidig giver den en grundig indføring i, hvorfor det er vigtigt at servere varieret mad for de mindste.

Forskere giver deres bud på, hvordan babys vigtige tarmflora plejes, og hvordan de mindste kan stimuleres til at få mod på og blive glad for den skønne, sunde verden af mad.

“Babymad” indeholder den nyeste opdaterede viden, så babys behov for mad i første leveår dækkes fra top til tå.

De to forfattere bag bogen er:

  • Kirsten Mikkelsen Ravnbøl som er ernæringsspecialist i mad til de mindste og har altid haft som hjertesag, at babyer fra første mundfuld skal opleve glæden ved velsmagende, nærende mad i trygge fællesskaber.
  • Hun er forfatter til flere publikationer, foredragsholder, konsulent og underviser.
  • Søren Ejlersen, som er medstifter af Aarstiderne.com og Haver til Maver og passioneret foredragsholder.
  • Han er Forfatter til et hav af bøger, for eksempel “Safter”, “Fermentering” og “Mit Kokkeri”.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.