Gratis app giver dig motorik-øvelser, du kan lave med dit barn

Gratis app giver dig motorik-øvelser, du kan lave med dit barn

En helt ny og gratis app med motorikøvelser til baby og børn helt op til 18 måneders-alderen er netop udkommet.

De to skabere af app’en, Bettina Steen Schöer og Andreas Schiørring, bor og arbejder i Aarhus. De har fået teknisk bistand fra app-udviklerne Ideal Development, som holder til i Vestergade.

Makkerparret bag BabyGym er fagfolk med stor viden om babyer, børn, motorik, bevægelse og læring.

Bettina Steen Schöer er privatpraktiserende ergoterapeut, og videreuddannet inden for børneområdet med blandt andet babymassage.

Og Andreas Schiørring er Cand. Scient. i idræt fra Aarhus Universitet. Han har også en master i undervisning og læring fra Syddansk Universitet.

76 øvelser til børn
Makkerparret har sammen udviklet 76 motorikøvelser med inspiration til, hvad man kan lave med sin baby eller lille barn.

Øvelserne er instrueret, så I let kan kaste jer over dem hjemme, på stuegulvet, i haven, på stranden – eller hvor I nu har lyst til at lege og lave øvelser.

“App’en er inspiration til, hvad man kan lave med sit barn – uden det kræver så meget”, siger Andreas Schiørring, der arbejder som idrætsunderviser på Aarhus Katedralskole.

Dårlig motorik
App’en er kærkommen, for flere undersøgelser har vist, at mange danske børn er motorisk understimulerede, og det kan have store konsekvenser senere i livet.

Derfor er det vigtigt, at man som nybagte forældre, allerede fra babyen er få dage gammel, begynder at lave motorikøvelser.

“Jo mere, du som forælder gør for at træne dit barns motorik, mens det er lille, jo mere robust bliver dit barn”, siger Bettina Steen Schöer, som blandt andet underviser i babygymnastik.

Motion til far og baby

I BabyGym får du nøje udvalgte øvelser til børn i alderen 0-18 måneder. Alle øvelser instrueres i videoer med dansk tale og undertekster, så øvelserne er lette at lære.

BabyGym appen indeholder også 15 træningsøvelser i pakken ”Fars Motion”, hvor barnet indgår i træningsøvelserne til far.

Det giver mulighed for sjov og anderledes samvær mellem barn og far.

“Tit er det jo mor, der er den primære. Men de her øvelser er lavet, så far også kan komme med. Og jeg kan da fortælle, at mine børn synes, det er fantastisk, når har lavet de øvelser med dem”, siger Andreas Schiørring.

Selv om træningsøvelserne har fokus på motion til far, så kan de også laves af mor, når hun er kommet sig fysisk efter fødslen.

God motorik vigtig
God motorik hos babyen er, ifølge de to udviklere af BabyGym, afgørende for, hvordan babyen kan møde verden og lære.

Motorisk skal babyen lære at holde hovedet, koordinere bevægelser, række ud efter ting, holde ting, rulle rundt, kravle og rejse sig op og gå.

God motorik er så vigtigt, så kom nu ned og leg med jeres babyer. Også lige efter, de er blevet født. Det er de robuste nok til”, siger Bettina Steen Schöer.

Godt fundament
Hun forklarer, at god motorik er medvirkende til at styrke selvstændigheden og selvværdet hos det enkelte barn – og senere, når barnet bliver lidt ældre, så er god motorik med til at give selvtillid.

“Børn med god motorik har lettere ved at indgå i fysiske aktiviteter, hvor blandt andet sociale kompetencer udvikles. Endelig skaber en god motorik hos babyer/børn et godt fundament for den generelle indlæring”, siger Andreas Schiørring.

Kommer på andre sprog
BabyGym kan downloades i App Store og i Google Play. App’en er gratis, og det er også gratis at se en del af videoerne, mens det er muligt at tilkøbe ekstra videopakker.

Næste skridt for holdet bag BabyGym er, at den skal lanceres internationalt. Det sker i løbet af maj, hvor den kommer på flere sprog.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.