Nu kan I opleve Andreas Mogensens rumkapsel på Steno Museet

Nu kan I opleve Andreas Mogensens rumkapsel på Steno Museet

Foto: Ida Marie Jensen, Aarhus Universitet

Den 2. september 2015 fragtede rumkapslen Soyuz TMA-18M Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, ud i rummet og op til den internationale rumstation ISS.

I alt har den rejst 100 millioner kilometer.

Og nu kan den opleves på Steno Museet, hvor store og små kan kigge ind i og gå rundt om kapslen, som ude i rummet rummer tre astronauter.

“Rumkapslen er en ikonisk genstand, som vi er meget glade for at få mulighed for at udstille i de kommende måneder, og som passer rigtig godt ind i Science Museerne og vores øvrige astronomiformidling”, siger Bent Lorenzen, som er direktør ved Science Museerne.

Foto: Ida Marie Jensen, Aarhus Universitet

“Med rumkapslen gør vi klar til nye eventyr, hvor vi dels formidler historien om den første danske astronaut og et stykke danmarkshistorie, dels håber at øge interessen endnu mere for astronomi og naturvidenskab”, siger Bent Lorenzen.

Da rumkapslen blev pakket ud i går, stod 3. klasserne fra Laursens Realskole klar til at kigge på.

“Jeg synes, at det er lidt vildt, at man kan se sådan en rigtig rumkapsel. Jeg troede faktisk, at den ville være større”, siger en elev fra 3. klasse fra Laursens Realskole, og Annette Wædeled, som er lærer på Laursens Realskole fortæller, hvorfor det er vigtigt at komme ud af klasselokalet og ud og opleve.

Foto: Ida Marie Jensen, Aarhus Universitet

“At lade eleverne sanse verden hos eksperterne i den virkelige verden, tror jeg, er nøglen til at få eleverne til at mærke sig selv, forstå verden bedre samt få lysten til at gå på opdagelse i den. Tænk om en af eleverne fik vakt lysten til at gå astronomiens vej”, siger Annette Wædeled, som er lærer for 3. klasserne på Laursens Realskole.

Udstillingen “Rumkapslen er landet” kan opleves fra torsdag 15. november 2018 til og med den 28. april 2019 på Steno Museet i Aarhus. Gratis adgang børn under 18 år. Voksne 30 kroner.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.