Genbrugsdyst: Jagten på Årets Panthelte er gået ind i dag

Genbrugsdyst: Jagten på Årets Panthelte er gået ind i dag

Årets Panthelte 2017. Foto: Dansk Retursystem

Fra i dag, onsdag den 24. oktober, og frem til den 21. november er der klima og cirkulær økonomi på skoleskemaet i en lang række af landets 0.-4.-klasser.

Klasserne konkurrerer samtidig om at samle flest tomme flasker og dåser i håb om at vinde titlen som “Årets Panthelte”.

Førstepræmien består desuden af 2000 kroner til klassekassen, som bliver overrakt af tv-vært Joakim Ingversen.


Dansk Retursystem, som står bag konkurrencen, oplever stigende interesse for klimaet blandt børn og unge, og har de seneste år skruet op for deres aktiviteter rettet mod målgruppen.

“Vi oplever i den grad, at børn og unge interesserer sig for klimaet. De vil gerne lære om råstoffer, global opvarmning og genanvendelse. Og de vil gerne gøre en forskel”.

“Udover at bidrage med viden i form af blandt andet vores undervisningsmaterialer, kan vi fortælle dem, at de allerede gør en forskel, når de afleverer deres tomme flasker og dåser i flaskeautomaten. For i Danmark har vi med pantsystemet et system, som sikrer den bedst mulige genanvendelse af råstoffer, og som desuden sparer klimaet for CO2”, siger Hanne Luke, kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem.

Styrkede sammenholdet
I 2017 vandt 2.a fra Nors i Nordjylland titlen som “Årets Panthelte”.

Det gjorde de med en hjemmelavet dåsefabrik i skolegården og hjælp fra lokalmiljøet.

Det var andet år i træk, at klassen deltog, og ifølge klasselærer Mette Pedersen, var det blandt andet fordi, konkurrencen styrkede klassesammenholdet samtidig med, at hendes elever fik ny viden og nye vaner.

Klassen var faktisk så optaget af emnet og konkurrencen, at de brugte deres frikvarterer på at tælle flasker og dåser op.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.