Klap en ko og nus en gris: Landbrug holder åbent hus

Klap en ko og nus en gris: Landbrug holder åbent hus

af -
Foto: Landbrug & Fødevarer

Landmænd over hele landet åbner på søndag den 16. september stalddørene for alle de nysgerrige danskere, store som små, som har lyst til at se en bondegård og finde ud af, hvor æg, bøffer, kartofler og gulerødder kommer fra.

Foto: Landbrug & Fødevarer

“Vi er et åbent erhverv, der gerne byder indenfor på gården og viser vores produktion frem. Vi er stolte af at levere kød, ost, æg, grøntsager og pels i høj kvalitet til forbrugere over hele verden og den stolthed vil vi gerne dele med danskerne”, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Sidste år brugte 96.000 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 så ud.

Også i år er der plads til, at flere danskere selv kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og dyrevelfærden er en af de højeste.

I år er der som noget nyt også mulighed for at blive klogere på bier og gødning.

Derudover kan man høre, hvordan landmændene aktivt hjælper med at pleje naturen og se et minivådområde.

Foto: Landbrug & Fødevarer

“Det er vigtigt, at vi kan vise danskerne bredden af dansk landbrugs- og fødevareproduktion. Ikke kun selve produktionen af fødevarer, men også hvordan landmændene hjælper med at løse problemer i forhold til vores natur og miljø, som for eksempel pleje af værdifulde naturarealer og forbedringer for vores vandmiljø”, siger Jan Morre, projektleder på Åbent Landbrug.

Åbent Landbrug er gratis og der er noget for både børnehavebørn, teenagere, pensionister, kødspisere og vegetarer, når landmænd over hele landet søndag den 16. september åbner dørene klokken 10-16.

Blandt de midtjyske gårde, der har åbent for besøg på søndag, er:

Oplev en klassisk bondegård med køer, grise og får på Bredballegård i Mårslet, se køerne blive malket på Havredalsgård ved Hammel, oplev naturen og lær om bier på I/S Faurgaard ved Odder eller kør til Møllerup Gods ved Rønde, hvor der er høns, ponyridning, traktorkørsel og hesteopvisning.

  • Det er gratis at komme på besøg, og alle er velkomne
  • Dagen byder på oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne
  • Gårdene ligger fordelt i hele Danmark – find den nærmeste gård via dette link
  • Mange af stederne er det muligt at købe lidt at drikke og spise. Læs mere på aktivitetslisten for den enkelte gård
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.