8 ting du skal have styr på, når du køber støvsuger

8 ting du skal have styr på, når du køber støvsuger

Er det som om, din støvsuger har tabt pusten, og kommer det hele ikke med, når du støvsuger, så er det nok på tide med en ny. Du kan via denne test af støvsugere finde den, der er ”bedst i test”, og den der er et ”godt køb”. I forbindelse med testen får du også en tjekliste, som du kan bruge, hvis du vil ud på egen hånd og finde din næste støvsuger.

Find din nye støvsuger med disse råd

Energimærket bliver i forbindelse med ovennævnte test listet til at være det første, der er vigtigt at kigge på. Her handler det blandt andet om, hvor meget der skal ud af din pengepung. For med en billig maskine, der har et lavt energimærke, kommer du til at skulle lægge flere penge til side til din elregning end med en maskine, der har et godt energimærke. Støvemission er også noget du skal kigge på, og det handler om, hvor meget luft maskinen puster ud igen i forbindelse med, at støvsugeren kører. Det er vigtigt at vælge en støvsuger med A-mærke på dette punkt, hvis du er allergiker. Hvilket hovedfilter maskinen har, er også et vigtigt element, hvis du eller en i den familie har allergi. Et godt hovedfilter kan nemlig fange mange af de små partikler, som er allergifremkaldende. Lydniveau, arbejdsradius, mundstykke og vægten på maskinen er alle elementer, du også skal tage højde for i dit valg af støvsuger.

Hvordan ved jeg, om støvsugeren gør ordentligt rent?

For mange er det vigtigste, at støvsugeren gør ordentligt rent. Her skal du se på, hvilken rengøringsklasse støvsugeren ligger i. Her betyder det noget, hvilket gulv du har i din bolig. Hvis du primært har trægulv, kan du på den måde nøjes med at have en støvsuger, der har mærket A når det kommer til sugeevne på hårdt gulv, og på samme tid er i den lave ende af skalaen, når det kommer til gulvtæppet – den type maskine vil ikke fungere optimalt, hvis du primært har gulvtæppe.