Har du ferielæsningen klar? 7 fede børnebøger til sommerferien

Har du ferielæsningen klar? 7 fede børnebøger til sommerferien

Foto: Fairytell

SPONSORERET Sommerferien er over os, og du har sikkert allerede pakket feriekrimi i kufferten. Men hvad med ungerne? Hvad skal de læse i sommerferien?

Det har vi fået børnebogseksperterne fra Fairytell til at komme med nogle gode bud på.

Læs med her, og få styr på sommerferielæsningen for familiens yngste – og prøv Fairytell helt GRATIS i 1 måned.

0-2 år:

Foto: Fairytell

“Ida og sandenglen”

En sød, lille pegebog, som er perfekt sommerlæsning for de allermindste. Bogen tager udgangspunkt i Idas leg ved stranden sammen med hendes lillebror, Kalle.

Illustrationerne er enkle og tegnet med en blød streg, og historierne om Ida har en klarhed, som på sin vis gør dem eviggyldige.

Læs også: “Før Ida sover” og “Ida bliver bange”.

PRØV FAIRYTELL GRATIS I 1 MÅNED!

“Brandmand Sam – fanget i fyrtårnet”

De fleste små børn kender Brandmand Sam. Brandmanden, der altid klarer ærterne i den lille by, Pontypandy, ikke ulig Vinterbyøster og Jullerup Færgeby fra de danske 70’er-dukkefilm.

I bøgerne følger vi, udover Sam, drengen Norman Price og hans tvillingevenner Sarah og James. I “Brandmand Sam – fanget i fyrtårnet” må Brandmand Sam i aktion, da Norman laver spilopper i fyrtårnet, hvor han er på besøg.

Læs også: “Charlies store fangst” og “Koncert med Elvis”.

3-5 år:

“Marlenes regnbue”

Nogle gange har man bare brug for at drømme sig væk fra hverdagen og ind i en eventyrlig verden. Ikke mindst når man er barn. Og det er præcis, hvad Marlene gør. Trods Marlenes mors lange forklaringer om vind og vejrforhold, lykkes det faktisk Marlene at komme helt tæt på en regnbue og endda rutsje ned ad den. Men når mødet med virkeligheden indtræffer, er det rigtig rart at have sin mor tæt på igen.

Bogen er perfekt til højtlæsning og taler lige ind i hjertet hos de fantasifulde børn.

“Marlenes regnbue” er både skrevet og på smukkeste vis illustreret af Stephanie Donsø.

Foto: Fairytell

“Betty har en hemmelighed”

Betty er en sød og supersej børnehavepige, der kan og VIL rigtig mange ting selv, og hun kan godt blive lidt vranten, når der er noget, hun ikke må.

I “Betty har en hemmelighed” skal Betty prøve at finde ud af, hvad det vil sige at have en kæreste UDEN at fortælle alt for meget om Arjun ovre i børnehaven. Men Bettys far er altså ikke til megen hjælp. Bøgerne er indlæst af forfatteren selv, Alberte Winding.

Læs også: “Betty sælger næsten alt” og “Betty bestemmer det hele”.

PRØV FAIRYTELL GRATIS I 1 MÅNED!

6-8 år:

Foto: Fairytell

“Sallys fars fede ferie”

I denne bog skal Sally på ferie til All inclusive-land sammen med lillebror Eddie, mor og far. Men passer det, når far siger, at voksne ikke behøver at bruge solcreme? Og at pomfritter og ketchup fra buffeten tæller som grøntsager?

“Sallys fars fede ferie” er nummer fem i rækken af morsomme billedbøger om Sallys far, skrevet af Thomas Brunstrøm, som faktisk ER Sallys far IRL.

Jeg er sikker på, at både børn og voksne vil kunne genkende og grine af bøgernes temaer.

Læs også “Sallys far er sygt pinlig” og “Dengang Sallys far var dreng”.

Foto: Fairytell

“Vitello får en klam kæreste”

7-årige Vitello er som børn er flest. Lidt fræk, lidt udspekuleret, men i bund og grund rigtig sød og betænksom. Han bor i et rækkehus ved ringvejen alene med sin kontante og kærlige mor, som elsker popsange, hvidvin og spaghetti med riveost.

PRØV FAIRYTELL GRATIS I 1 MÅNED!

I “Vitello får en klam kæreste” flytter en ny familie ind i kvarteret, og til Vitellos store ærgrelse har familien ingen drenge, men en pige, der hedder Kamma. Og Vitello hverken leger eller kysser med piger – eller gør han? Alle historierne om Vitello er indlæst af skuespilleren, Nicolas Bro.

Læs også: “Vitello vil have en far” og “Vitello ridser en bil”.

9+

Foto: Fairytell

“Hodja fra Pjort”

Klassikeren af Ole Lund Kirkegaard. I Hodja fra Pjort følger vi den 9-årige dreng, Hodja, der bor i den lille by Pjort i landet Bulgislav. Hodja drømmer om at komme ud og se verden, og han er så heldig at låne et flyvende tæppe. Desværre er der mange, der gerne vil have fingre i sådan et tæppe, så Hodja bliver nødt til at passe på.

Der er eventyr, humor og handling, og forfatteren er, som i alle hans øvrige bøger, også her helt på børnenes side. Efter at have været taget til fange, går turen da heller ikke umiddelbart hjem. Nej, ud over Bulgistans stepper flyver Hodja.

Læs også andre klassikere af Ole Lund Kirkegaard hos Fairytell.

Kender du Fairytell?

Med app’en Fairytell får du adgang til hundredevis af de bedste børnebøger fra 0-10 år.

Læs og lyt til serierne “Rita og krokodille”, “Rasmus Klump”, “Mimbo Jimbo”, “Lasse-Leif”, “Villads fra Valby”, “Prop og Berta” og mange, mange andre.

Fairytell er et sikkert univers, som børnene selv kan navigere rundt i og nemt finde frem til lige netop deres egne favoritter. Og bøgerne kan også læses og lyttes til offline.

Lige nu får du en hel måned for 0 kroner. Herefter fortsætter abonnementet til kun 59 kroner om måneden (uden binding).

Prøv Fairytell i 1 måned til 0 kroner!

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.