65 meter frit fald: Friheden får ny tårnhøj forlystelse i 2019

65 meter frit fald: Friheden får ny tårnhøj forlystelse i 2019

Illustration: Tivoli Friheden

Til maj næste år åbner Frihedens spritnye forlystelse, Hjertekig, der med 65 meters højde, giver en helt unik udsigt over Aarhus.

Samtidig bliver den Danmarks højeste frie-fald-forlystelse.

Fra Hjertekig får man den unikke udsigt over både Aarhus by, havn og skov. Faktisk er den nye 20 millioner kroner dyre forlystelse så høj, at man fra toppen ser ned på Skytower, som i dag er Tivoli Frihedens højeste forlystelse.

Det skriver Tivoli Friheden i dag i en pressemeddelelse.

To muligheder
Den nye forlystelse kan opleves i to forskellige programmer alt efter temperament, så flest mulige kan få oplevelsen af at sidde højt hævet over byen med benene frit svævende i luften.

For vovehalsene er det muligt at falde fra fuld højde og opnå en acceleration på 5G.

Vil man derimod nyde udsigten i ro og mag, kan gæster tage turen i et stille og roligt tempo, roterende rundt om tårnet hele vejen op og ned.

  • Forlystelsen koster knap 20. millioner kroner, og bliver designet og produceret i Schweiz af firmaet Ride Engineers Switzerland.
  • Hjertekig forventes at være klar til de første gæster i maj måned 2019.
  • Du skal være 1,1 meter for at prøve Hjertekig ifølge med en voksen. Børn på 1,50 meter og derover må prøve alene
  • Varighed: cirka 6o sekunder
  • 5G-belastningen betyder, at din krop vil veje 5 gange mere end normalt på turen
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.