6 himmelske isbarer i Aarhus

6 himmelske isbarer i Aarhus

Foto: Social Foodies

Kickstart sommer-feelingen på disse aarhusianske isbarer.

En eller fire kugler? Bæger eller vaffel? Guf og syltetøj på toppen? Det har ikke været ordentligt sommer, før du har siddet i solen med en stor, læskende is i hånden. Uanset vejret er det på tide at tage ungerne under armen for at få kickstartet sommer-feelingen hos nærmeste lækre aarhusianske isbar. Her er en guide til, hvilken retning I skal gå.

Ægte italian style på Frederiksbjerg
Caffé Ispirazione, Ålborggade 19, 8000 Aarhus C

Hvorfor slæbe familien med til Rom eller Napoli, når den aarhusianske bydel Frederiksbjerg kan give dig smagen af ægte italiensk gelato? På den lille Caffé Ispirazione på Ålborggade serverer de nemlig is, som mentalt sender dig direkte ned på en varm italiensk piazza! Før stedet blev overtaget af indehaveren Giovanni Ferraro, husede lokalerne det gamle Frederiksbjerg ismejeri, og isen har stadig en central plads på menukortet. Mens du og ungerne sætter tænderne i en isvariant lavet på rabarber fra Åbyhøj eller på hyldeblomst fra Tranbjerg, kan I nyde den autentiske stemning skabt af Giovannis sang ude fra køkkenet og de sydlandske gloser, der flyver i luften mellem de ansatte og de italienske stamkunder og venner, som stikker hovedet ind til en espresso. Bon appétit!

Det søde liv på Trøjborg
Dolce Vita, Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N

Italiensk gelato får du også hos Dolce Vita på Trøjborg, som har dannet lange køer ud på Tordenskjoldsgade siden 2002. Herfra sælger den italienskfødte ismager Roberto Damo sin håndlavede is, der fremstilles fra bunden hver morgen. Kvaliteten er høj, om du så vælger mælke- eller youghurtisen, moussen eller sorbeten. Dolce Vita har også hjemmeristet kaffe fra Torino, som kan nydes med eller uden is i caféen eller to-go fra klokken 11 til 22 hver dag. Skinner solen, ligger Risskov kun et enkelt tril væk med barnevognen, og overmandes du af trangen til is på en regnvejrsdag, kan du spurte ned og hente en isboks med hjem til hele familien. Bonusinfo: Til børnefødselsdagen er det oplagt at leje en af Dolce Vitas bordvitriner eller at få personalet til at bringe isen ud med iscykel!

Smag for en sag på M.P. Bruunsgade
Social Foodies, M.P. Bruunsgade 60, 8000 Aarhus C

Vil du spise din is med et formål, der rækker udover nydelse og smag, skal du tage hen til Social Foodies på M.P. Bruunsgade, som handler med lokale afrikanske bønder i forsøget på at hjælpe arbejdspladser, uddannelse og forbedret lokal økonomi på vej. I butikken, som er startet af den oprindelige stifter af iskæden Paradis, kan du for eksempel prøve en kugle med fransk nougat, lakrids, chokolade, vanilje med baobab eller sorbetvarianten Dyrehaven, som er lavet på spinat, økologisk avocado, æble, citron og ingefær. Slå eventuelt et smut forbi Skanseparken og nyd isen i græsset sammen med børnene eller barselsveninden. Social Foodies forhandler også nødder, chokolade, flødeboller, kolonialvarer, snacks, kage og konfekt.

Et paradis af is på Nørregade
Paradis, Nørregade 40, 8000 Aarhus C

Isbutikken Paradis på Nørregade har efterhånden nogle år på bagen. Tilbage i 2000 åbnede den som første butik af en lang række Paradis-butikker i Danmark, og kvaliteten er stadig høj. Varianterne går lige fra skumbanan til skyr og ananas, Sarah Bernhard, ris a la mande og rocher, og isen kan du få med dig i bæger, vaffel eller Take Home Boks. Desuden kan du lade den omdanne til en FruiteLove bestående af to kugler, frisk frugt, nødder og chokoladesauce eller få den shaket til en IceSmoothie af sorbetis og danskvand eller til en Frappe med friskbrygget espresso og frisk mælk toppet med flødeskum og belgisk chokoladedrys eller. Sidst, men ikke mindst har de små størrelser mulighed for at få deres eget børnebæger med is, tivolidrys, vaffelrør og gratis legetøj!

Efter suppe og steg kommer is
Suppestegogis, Åboulevarden 82, 8000 Aarhus C

Nok giver navnet associationer til den fedtede fornemmelse af fløde i ganen fra familiefestens fede dessert, men der er hverken skyggen af fløderand eller trefarvet is over isudvalget på den hyggelige café Suppestegogis tæt på Magasin på Åboulevarden. Isen, der ligesom stedets caféretter er helt oppe og ringe med en økologiprocent på 90 til 100, er yderst veltillavet, og varianterne spænder bredt. Skulle det for eksempel være en kugle med smagen af lakrids, ingefær, ristede mandler eller chokolade og chili? Den desperate forælder kan lave en genial kombination i form af en såkaldt coffeeshake med to kugler is, mælk og et shot espresso og herefter være klar til at nyde den solrige beliggenhed lige ned til Aarhus å.

Vilde varianter på Marselisborg Havn
Ishuset på Marselisborg Havn, Marselisborg Havnevej 42, 8000 Aarhus C

Hvis du går efter et stort udvalg, er Ishuset på Marselisborg Havn stedet at gå hen. I løbet af en sæson ligger der cirka 65 forskellige slags is i disken baseret på sæsonens frugter og bær. Desuden er der 18 toppingvarianter og tre forskellige slags softice, så selvom køen skulle blive lang, kan børnene nemt fylde tiden ud med at gennemtænke den perfekte smagskombination. Vover de sig mon ud i isen med kastanje, popcorn eller pære med parmesan, eller går de klassikervejen med kombinationen af vanilje, chokolade og pistacie? Ud over mælkeis byder udvalget også på sorbetis, youghurtis og is uden tilsat sukker, og er du hverken til bæger eller vaffel, kan du snuppe en af de anbefalelsesværdige, hjemmelavede ispinde overtrukket med chokolade og toppings.

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.