6 genbrugsbutikker i børnehøjde

6 genbrugsbutikker i børnehøjde

Find fine sager til ungerne i byens genbrugsbutikker. Foto: d'IN Genbrug.

Det kan være en dyr affære at klæde poderne på. Vi har derfor samlet seks af byens bedste genbrugsbutikker, hvor der ofte gemmer sig guld for små penge.

Vi elsker fede genbrugsbutikker! Er du målrettet og har lidt tålmodighed med i tasken, kan du finde nyt tøj til ungerne til en virkelig billig penge. Ofte hænger der god kvalitet på bøjlerne, og i mange genbrugsbutikker støtter du endda et godt formål. What’s not to like? Så her er en guide til genbrugsjunglen i Aarhus.

Frederiksbjerg giver tilbage til andre mødre 
Mødrehjælpens genbrugsbutik, Frederiks Allé 136, 8000 Aarhus C.

Velholdt børnetøj er kodeordet i den lille butik, der drives af frivillige. Alt tøj bliver vasket og sorteret, så kun det bedste kommer på hylderne. Du finder hovedsageligt tøj for børn i alderen 0-8 år, og mærkerne er Little Ones, H&M, Friends og lignende, men du kan også være heldig at finde mærkevarer i butikken. Priserne er himmelråbende billige – der er tøj helt ned til én krone. Og så er det bare et fedt formål. Overskuddet går nemlig til Mødrehjælpens arbejde med at rådgive gravide og børnefamilier. Ud over børnetøj er der også masser af legetøj og udstyr til børn i butikken, så du går bestemt ikke forgæves med en shoppetur på Frederiks Allé. Butikken har åbent i hverdagene fra 10-17 og heldigvis også lørdag formiddag, så du ikke behøver en fridag for at fylde tasken med genbrugskup.

Kæmpe familiegenner i fuglekvarteret
Frydenlund Genbrug, Musvågevej 2, 8210 Aarhus V.

Den gamle Familiebutikken på Nørregade rykkede for et par år siden ind i den gamle Netto i det vestlige Aarhus. Her har Kirkens Korshær indrettet, hvad de selv kalder for et ”kæmpe genbrugssupermarked med alt til hele familien”. No kiddin’! Her finder du mere eller mindre alt til livet som børnefamilie, endda til meget rimelige priser: børnetøj, legetøj, senge, klapvogne og barnevogne. Blandt andet. Butikken rummer både mærkevarer og billigere tøjmærker, og det er i absolut god stand. Også her er det frivillige, som du møder i genbrugslokalerne, og pengene går til Kirkens Korshærs arbejde med socialt marginaliserede i Aarhus. Genbrugsbutikken har desværre kun åbent i hverdagene, men til gengæld fra kl. 10-17, så du kan godt lige nå en hurtig shoppetur efter arbejde.

Mærkevarer med geniale åbningstider i Lystrup
Ønske Feen, Ørnelunden 17, 8520 Lystrup

En lille bustur nordpå finder du Ønske Feen, der er for den lidt mere kræsne forælder. Butikken byder på kvalitetsvarer – både børnetøj, babyudstyr og legetøj – af fx mærkerne Ida T, Molo, Mala, Ej Sikkelej, Freoli, Diesel og Quiksilver. Priserne er så også lidt dyrere end i andre genbrugsbutikker, men stadig bestemt rimelige. Butikken er især fed, hvis du både skal klæde mindre børn og modebevidste teens på. Der er nemlig tøj helt fra 0 til 14 år. En anden god feature er, at butikken løbende skifter sit tøj ud, så det passer til sæsonen. Butikken tager ikke dankort, så du skal huske kontanter, når du går på treasure hunt i Lystrup. Til gengæld har Ønske Feen særdeles job- og puttevenlige åbningstider: tirsdag kl. 19-21, fredag kl. 16-19 og lørdag kl. 10-12. Og man kan ringe eller sende en sms, hvis man vil besøge butikken uden for de fastlagte åbningstider. We like!

Genbrugsguld i Tilsts industrikvarter
d’IN Genbrug, Anelystvej 21, 8381 Tilst

Trods det knapt så charmerende kvarter finder du masser af genbrugsguld til ungerne i denne store butik, der alene for det cool navn er et besøg værd. d’IN eller din Genbrug – get it? Der er fine parkeringsforhold, så du ikke behøver at race gennem Midtbyen og betale i dyre domme for en plads. Og inde i butikken finder du både mærkevarer og billigere mærker, alt sammen i prislejet 5-40 kr. Det, synes vi, er vildt. Der er blandt andet børnetøj, legetøj, møbler og bøger. Også her går overskuddet til et godt formål, blandt andet Mission Afrika, der fx støtter gadebørnsarbejde og mor-barn-centre i Centralafrika. Butikken er perfekt til en shoppelørdag. Ud over hverdagsåbent har d’IN Genbrug nemlig åbent om lørdagen fra kl. 10-14. Sådan!

Alle tilbudsjægere – hit it i Tilst-butikken!
Tilst Genbrug, Græsvangen 8, 8381 Tilst

Også i Tilst har Kirkens Korshær en fin genbrugsbutik, hvor et helt hjørne af butikken er dedikeret til børnetøj og børneudstyr. Du finder blandt andet tøj af mærkerne H&M, Pretty Sille, Benetton og Lego i prisklassen 10-40 kr. Det er ikke den mest velordnede butik, så du må finde din indre tilbudsjæger frem og selv rode guldet frem. Ud over børnetøj er der også legetøj, pusleting og bamser på hylderne, og det hele er i en fin stand. Kirkens Korshær er ret gode til at lave concept stores, så alle butikker ikke er ét stort virvar. Du ved, hvad du får. Fx finder du i Midtbyen Classic med klassiske møbler, og i Tilst er det altså mere en ”rodebutik”, men på den fede måde. Tilst Genbrug excellerer også med gode åbningstider: mandag-fredag kl. 11-17 og lørdag kl. 11-14.

Bliv i godt humør på Nørregade
Frelsens Hærs Genbrugsbutik, Nørregade 46, 8000 Aarhus C.

Genbrugsbutik med humor, det er altså god stil. Butikken, der ligger centralt i Aarhus, har fx prismærker, der lyder: ”Tag mig, du har alt at vinde.” facebook-siden er ét stort glimt i øjet. Og der er løbende rigtigt gode rabatter at hente på tøj mærket med en bestemt farve – fx ”Purple Sale” for at hylde Prince eller ”Black Sale” med de lækre toner af Billie Holiday i højtalerne. Så er stilen ligesom lagt. Og der er bestemt også gode kup på børnetøj og andre ting til ungerne. Igen skal du dog lige ruste dig med tålmodighed for at finde de fine varer. Åbningstiderne er også cool: mandag-fredag kl. 10-17 og lørdag fra kl. 10 og helt til kl. 15. Overskuddet går til organisationens sociale arbejde i Danmark, og faktisk er nogle af medarbejderne folk, der har brug for en ny chance på arbejdsmarkedet.

 

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.