6 fede steder til en regnvejrsdag

6 fede steder til en regnvejrsdag

Jubii, der er heldigvis masser af sjove indendørs aktiviteter i Aarhus. Foto: Pixabay Images

Regnen siler ned, men ungerne har stadig energi, der skal brændes af. Heldigvis excellerer Aarhus også i indendørs legepladser, der giver store og små kamp til stregen.

Det kan være svært at aktivere familiens mindste, når dårligt vejr sætter en stopper for udendørs aktiviteter. Lejligheden bliver pludselig meget lille og søndagen meget lang og kedsommelig, hvis I ikke endnu engang skal tage i svømmeren. Men vi har fundet frem til seks af byens bedste tumlepladser, hvor ungerne kan lege og grine til den store guldmedalje.

For badutspringere høj og lav
Springcenter Aarhus, Hvidkildevej 11, 8240 Risskov

I bedste gymnastiktime-stil har Springcenter Aarhus indrettet et mekka for alle badutspringere. Alskens gymnastikredskaber indbyder til at springe, lege og i det hele taget bare gå på opdagelse i, hvad centret selv kalder et ”bevægelseslandskab i børnehøjde.” Springcentret er egentlig hjemsted for skoler, institutioner og gymnastikhold, men ugen sluttes af med ”Søndagsræs”, hvor alle kan være med. For sølle 40 kr. er der fri adgang til Århus Gymnastik- og Trampolincenter samt gymnastiksal, motoriksal og spejlsal i halvanden time. Smart tænkt er dagen delt op i aldersgrupper, så de mindste ikke bliver løbet over ende. Fra kl. 11-12.30 er der fx åbent for de 1-4 årige og deres forældre. Stedet kan også lejes af private, så måske er det et venue for næste børnefødselsdag?

Rutschesjov og niceness for voksne
Legelandet.dk, Holmstrupgårdvej 18, 8220 Brabrand

Det helt klassiske legeland finder I i det vestlige Aarhus. Her ryger let en hel dag, når stedets mange faciliteter skal udforskes. De klare attraktioner er 10 meter høje oppustelige rutschebaner, trampoliner, farverige boldbassiner og store klatrestativer. Men er der brug for lidt afveksling og ro i hovedet, finder I også spilkonsoller, poolbord, air hockey, minigolf og endda et tegnehjørne, hvor der løbende holdes konkurrencer. Entreprisen ligger på 120 kr. i weekenden, men heldigvis kan I spise jeres medbragte mad og på den måde spare lidt på dagsbudgettet. Som bonus er der gratis indgang for voksne med betalende børn, og har mor og far brug for en lille pause, er der magasiner, wifi og massagestole. God stil!

Eventyrland for de mindste
Legeland Langenæsstien, Langenæsstien 6C, 8000 Aarhus C.

Fantasien får frit spil i legelandet, der efter 13 år på Sct. Annagades Skole er rykket ind på Langenæsstien. Det er ren Alice i Eventyrland at træde ind i legelandet, der er et åbent tilbud for børn i alderen 0-6 år og deres forældre. Lokalerne byder blandt andet på teaterscene med udklædningstøj, dukketeater, klatrestativ og et stort pudebassin med håndsyede eventyrfigurer i børnestørrelse. Her er også bøger, spil, planter, dukkehus og mulighed for at tegne, male, klippe og klistre. Kort sagt, slaraffenland for krea kids. Stedet er et godt alternativ til de store legelande eller forlystelsesparker, hvor pengene hurtigt får ben at gå på. Legelandet er dog mest oplagt til en fridag i hverdagen, da der er lukket i weekenden og skoleferierne.

Shop ’n’ play i storcentret
Legeland Storcenter Nord, Finlandsgade 17, 8200 Aarhus N.

Et stort legeland i et shoppingcenter? Hvorfor ikke? Når ungerne har brændt krudt af, kan mor og far få ordnet weekendindkøb og gaveshopping i ro og mag. I underetagen har Storcenter Nord indrettet et stort, gratis legeland for børn op til otte år. Her er der legeredskaber, rutschebaner og tumlepuder i ét væk. Og for lige at smide trumf på, så er der også kig til Nordeuropas største koralrevsakvarie. Hele familien kan endda blive lidt klogere på fisk og koraller ved at nærstudere plancherne ved akvariet. For de allermindste er der indrettet et tumlingeområde med ekstra bløde omgivelser. Er der behov for en kop kaffe, kan mor og far lige snige sig op i centrets bistro tæt på legeområdet – så er der stadig styr på ungerne, mens de voksne hviler hovedet.

Spil og sjov i Øgaderne
Børnenes Jord, Thunøgade 2A, 8000 Aarhus C.

Børnenes Jord i Øgadekvarteret er mest kendt for sin store naturgrund med plads til masser af udendørsaktiviteter. Men faktisk rummer stedet også fine indendørs lokaler. Her kan ungerne gå Emil fra Lønneberg i bedene i træværkstedet eller finde på andre kreative udfoldelser, spille bordtennis, bordfodbold og andre forskellige spil. Stedet er kendetegnet ved at have pædagoger til stede i åbningstiden, så der kan altid sættes gang i et eller andet sjovt. Børnenes Jord er også seje til at lave events for børnefamilier – fx kagebagning, brætspil-marathon og juletræsfest. Klarer vejret op, er det altid hyggeligt at gå ud og hilse på stedets søde dyr. Børnenes Jord henvender sig til børn i alderen 10-17 år og har kun åbent i hverdagene, med mindre der er arrangementer på tapetet.

Alt-muligt-sted i Aarhus V.
Legepladsen Kappelvænget, Kappelvænget 52, 8210 Aarhus V.

Gratis legeplads og alt-muligt-sted, der henvender sig til børn i alderen 6-17 år. I daglig tale kaldt ”Legepladsen” eller ”Byggeren”, og lige som Børnenes Jord er det en pædagogisk ledet legeplads med både indendørs og udendørs aktiviteter. Indenfor er der en stor hal med tumlerum, bordtennisbord og plads til, at familien kan dyste i en fodboldkamp. Det seje er desuden, at legepladsen samarbejder med Klub2teket om en lang række aktiviteter – fx krea-sjov i Hobbyborgen, hvor designere in spe kan folde sig ud med maling, keramik, glasperler og smykkedesign. Der er også indrettet en ny redaktion, hvor ungerne kan lave skoleopgaver og projekter i ro og mag. Og farmand kan fikse cykler og oplære junior i sine skills i stedets cykelværksted.

 

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.