6 fede steder til børnefødselsdagen

6 fede steder til børnefødselsdagen

Foto: Pixabay

Får du også sved på panden ved tanken om næste børnefødselsdag? Så tjek vores guide til 6 fede venues, der klarer opgaven for dig.

Ungerne elsker det. Forældrene gruer det. Børnefødselsdagen. Du vil gerne give poderne en sej fest, men orker ikke alt bøvlet med at arrangere. For slet ikke at tale om at lægge hus til 25 små monstre, der vender op og ned på hele matriklen i løbet af få timer. Vi har fundet 6 cool bud på, hvor du kan holde den næste børnefødselsdag i Aarhus – også uden at lænse bankkontoen.

Krea-fødselsdag i Midtbyen
Aros, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

Er der kreative sjæle i børneflokken, og vanker der måske dårligt vejr på dagen? Så er en af Nordens største kunstmuseer et godt bud. Aros har nemlig et klappeklart koncept for børnefødselsdagen. Hele kalaset foregår i museets Juniorværksted, der i dagens anledning er festligt pyntet op. På tre timer kommer ungerne helt tæt på kunsten, bliver udfordret med kreative opgaver og får endda en overraskelse. I skal selv sørge for mad og drikke til dagen, en oplagt mulighed for at holde den del af festivitassen nede på et rimeligt prisleje. Selve fødselsdagen på Aros koster nemlig 800 kroner plus entré til de voksne. Der er et max på 25 børn, og festen kan holdes på torsdage og fredage kl. 14.30-17. Bemærk, at Aros er i gang med en ombygning og derfor ikke kan tilbyde fødselsdage før til efteråret.

Gymna-hop-sa-sa for alle pengene
Springcenter Aarhus, Hvidkildevej 11, 8240 Risskov

I den mere aktive ende af skalaen er der mulighed for at leje Motorikhallen i Springcenter Aarhus. Her kan ungerne brænde krudt af i alt fra trampoliner, klatrevægge og labyrinter til rutschebaner og brandmandsstænger. Er der en barnlig sjæl gemt i dig, er det oplagt at tumle rundt med ungerne. Så har I mere end samlet appetit til boller og lagkage, som du nemt kan rigge til i stedets køkken, der også kan lejes. Med sin placering i byens nordlige ende er der gode parkeringsmuligheder, når alle forældre skal hente og bringe. En times sjov i Motorikhallen inklusiv leje af køkken koster dig 1.135 kroner, så det kan være en god idé at slå pjalterne sammen med andre forældre. I hverdagene bliver stedet brugt af gymnastikforeninger, så det passer bedst til en weekendfødselsdag.

Velkommen i den grønne lund
Mindeparken, Kongevejen 100, 8000 Aarhus C.

Hvad er bedre end børnefødselsdag i det fri, når solen skinner? Med sin herlige legeplads og store grønne plæner har Mindeparken de fedeste rammer til en børnefødselsdag. Tag tæpper, mad og drikkevarer under armen og sæt kurs mod en af byens fineste parker. Glem ikke alskens udelegetøj som bold, frisbee, kongespil og rundboldbat, så er ungerne underholdt i timevis. Det er også oplagt at have en skattejagt eller andre fælleslege i ærmet, hvis boldspillet ebber ud. Det kræver lidt mere planlægning fra din side at holde fødselsdagen i Mindeparken. Til gengæld er det ganske gratis, og du slipper for selv at lægge hus og have til strabadserne. Husk at tjekke på forhånd, om der er andre arrangementer planlagt i Mindeparken – det er så ærgerligt at havne midt i et kvindeløb.

Slaraffenland for outdoor kids
Børnenes Jord, Thunøgade 2A, 8000 Aarhus C

Fødselsdag midt mellem søde dyr. What’s not to like? I det hyggelige Øgade-kvarter findes den store naturgrund Børnenes Jord, hvor I både kan boltre jer udendørs og indenfor. I kan ikke leje stedet og have det for jer selv. Til gengæld er det gratis og et oplagt sted til en nede på jorden-fødselsdag med medbragte madder og naturhygge. Udenfor kan ungerne komme helt tæt på stedets geder, kaniner, høns og fugle, og der er masser af plads til at lege gemme eller andre sjove lege. Drypper det lidt, kan I tage legen indendørs. Her kan alle gå ombord i træværksted, billardborde, bordfodbold og bordtennis. Børnenes Jord har ansatte pædagoger til stede i åbningstiden, så der nemt kan sættes gang i en ny leg. Stedet har kun åbent i hverdagene og egner sig mest til børn over 10 år.

Fødselsdagsleg som i gamle dage
Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C.

Er I på jagt efter en historisk fødselsdag? Så er Den Gamle By helt sikkert et hit. Her er alt planlagt til punkt og prikke af museet, så du bare kan læne dig tilbage og nyde dagen. I bliver mødt af en vært ved indgangen og starter dagen med at hejse flaget sammen i Lemvighusets have. Så er det tid til at gå oldemor og oldefar i bedene og lege deres gamle lege. Provianten står museet for i form af boller, lagkage og varm kakao i Traktørstedet Simonsens Have, inden I kan vælge én af flere historiske aktiviteter at slutte dagen af med: Fx bolchekogning, skattejagt rundt i gaderne eller at lave legetøj som i gamle dage. Dagen kan dog godt blive lidt pricy, da det koster 115 kr. pr. person i hverdagene og 140 ditto i weekenden, og I skal være mindst 10 personer. Desuden skal voksne betale entré.

Boller og lagkage i bølgen blå
Lyseng Svømmebad, Lysengvej 4, 8270 Højbjerg

Børn og svømmehal er altid et match. Så hvorfor ikke holde næste børnefødselsdag i en svømmehal? I den populære Lyseng Svømmebad har personalet endda styr på alle detaljer omkring fødselsdagen, så I bare skal dukke op og kaste jer ud i bølgerne. I får jeres egne borde midt i svømmehallen, så I nemt kan veksle mellem vandpjask og affodring af poderne. Når I kommer, får I et komplet fødselsdagssæt udleveret: Dug, tallerkener, flag, saftevand, boller med smør, chokoladekage samt to kander kaffe til forældrene. Så er det bare at sætte i gang. For prisen på 1.500 kroner kan I invitere op til 15 børn under 14 år og skal blot betale 85 kroner pr. ekstra barn. Har I lyst til andet end boller og kage, kan I aftale det nærmere med svømmehallens café. Vær dog opmærksom på, at det koster mere.

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.