6 fede kaffesteder til barnevognsturen

6 fede kaffesteder til barnevognsturen

Snup en lækker latte to go, når bebs skal luftes. Foto: Bülows Kaffebar

Har du også hang til lækker kaffe, når barnevogn og baby skal luftes? Så tjek her 6 af byens absolut hotteste kaffebarer, når du skal på coffee run.

Der er ingen grund til at gå ned på god kaffe, bare fordi du ikke kan slå dig ned, uden at baby vågner. De fleste kaffebarer sælger mokka to go, så smæk papkruset i Emmaljungaens kopholder og ud over stepperne med arvingen. Her er en guide til seks af vores yndlings takeaway kaffesteder i Aarhus:

Hit ‘n run kaffe på Vestergade
Bills Coffee, Vestergade 50B, 8000 Aarhus C.

I hyggelige Vestergade finder du den lille kaffebar, der er som skabt til at snuppe et quick fix af koffein. Fra den lille låge i muren langer baren nemlig latte og lækkerier over disken, så det er nemt at trille videre med dagens dont. Og kaffen er superb! Janie og Morten, der er parret bag Bill’s Coffee, er nemlig blevet trænet af baristaen Tobias fra gode gamle Siegfreds. Skal kaffen have selskab af lidt sødt, så snup en lækker kage eller bolle med smør – de kommer fra Schweizer Bageriet på Bruunsgade og er to die for lækre. Som en ekstra fed feature åbner caféen allerede kl. 8 i hverdagen, så du kan få wake up coffee efter nattens strabadser på morgentrille-turen.

Early birds starter på boulevarden
Go’ Kaffe, Ingerslevs Boulevard 2, 8000 Aarhus C.

Manden bag kaffevognen på Ingerslev-markedet, Steffen Vester, har åbnet kaffebar i den gamle pølsevogn på Ingerslevs Boulevard. Det er perfekt i et område, hvor det er lidt tyndt med god kaffe. Og som småbørnsforælder er du ikke Palle alene i verden, når du går gaderne tynde kl. meget tidligt om morgenen – Go’ Kaffe åbner nemlig allerede kl. 7. God stil! Den lille franske gourmetbager, Briancon, står for det søde sidekick i form af syndige croissanter med masser af smør, nam nam. Og modsat mange kaffebarer er priserne ikke totalt ublu. Den billigste kop kaffe koster 15 kroner – og en stor caffe latte får du for kun 30 kr. What? Så er der vist lige råd til en ekstra kop kaffe i barselsbudgettet.

Mesterbaristaer i latineren
La Cabra, Graven 20, 8000 Aarhus C.

I det hippe latinerkvarter må du ikke styre barnevognen uden om La Cabra i Graven. De sorte dråber bliver nemlig til ren kunst i hænderne på de mesterskabsvindende baristaer. Her betyder det noget, om kaffen kommer fra Nepal eller Honduras. Og mens du venter på din to go-kaffe, har du front row view til baristaernes show, der får aeropressen derhjemme til at ligne automatkaffe. Manglen på nattesøvn bliver glemt, når du sætter tænderne i en af kaffebarens lækre kager, der er fra eget bageri. Vores hjerter banker især for de totalt smørholdige croissanter! Og vil du prøve kræfter med La Cabras kaffe derhjemme, har baren en fin webshop, hvor du finder alt fra kaffebønner til brygningsudstyr.

Hjemmebag og familiehygge på Sønder Allé
Kjærs Kaffebar, Sønder Allé 29, 8000 Aarhus C.

Kvarteret ved rutebilstationen er ikke byens fineste, men et besøg hos Kjærs Kaffebar opvejer alt! Tre trin under den franske restaurant Le Pagnol træder du direkte ind i de hyggeligste lokaler med ren familieidyl. Bag kaffebaren står mor og datter, der er vilde med bagværk og gode råvarer. Og dét kan smages. Ejerparret bager selv alt fra bunden, og hver uge er der nye kager på menuen. Klassikerne er dog allerede kanelsnurrer og cookies, som er utroligt vanedannende. Passer du lidt på mel-indtaget, kan du også få rawkager eller glutenfrit brød. Du har frit udsyn til kaffebarens eget bageri, mens du venter på kaffen, der i øvrigt er leveret af lokale Mokka House.

Frederiksbjerg er højborg for slow coffee
Bülows Kaffebar, Jægergårdsgade 80, 8000 Aarhus C.

Har du brug for at komme lidt ned i tempo, så få din latte fra den lille fine oase i Jægergårdsgade. Baren siger med stolthed, at de ikke gør tingene hurtigt. I stedet lægger de vægt på afslapning, ro og en hyggelig sludder over bardisken. Der er hyggelig jazz i højtalerne og magasiner og spil på bordene.  Og til de små poder er der tøjdyr og bøger, mens I venter. Hver dag er en ny “kaffesøster” på arbejde, og du kan på barens hjemmeside finde ud af, hvornår din favorit-søster står bag disken. Baren er mest oplagt til eftermiddagsgåturen, da den først åbner kl. 10. Er det for sent for kaffe, så gå i stedet efter Bülows hjemmelavede chai. Og snup et stykke økologisk spinattærte med i hånden. Haps!

3 gange original to go-kaffe i Aarhus
Street Coffee, Vestergade 52, Brammersgade 15 og Jægergårdsgade 15, 8000 Aarhus C.

Hipster-caféen over dem alle. Men også vildt god kaffe. Og så er det bare en tand mere autentisk end andre steder. Street Coffee har nemlig sine rødder i den lille røde scooter, der i sin tid var garant for lækker to go-kaffe på Strøget. Du kan faktisk stadig leje scooteren inkl. barista – nice touch til barnedåbens eftermiddagskaffe. Der findes intet mindre end tre styks Street Coffee i Aarhus – både den originale i Brammersgade og to andre på Jægergårdsgade og i Vestergade. Kaffen serveres i rå lokaler, og du kan stille den lille sult med nybagte boller eller perfekt klistrede flapjacks. Vil du vide mere om bønner og brygning, så spørg bare – ekspedienterne er totalt kaffenørder.

 

 

 

 

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.