6 cool svømmehaller

6 cool svømmehaller

Jubii, hvem elsker ikke svømmehaller? Foto: Pixabay

Er du også ved at køre død i den samme, lokale svømmehal? Fortvivl ikke! Her får du inspiration til seks fede steder, hvor familien kan kaste sig ud i bølgerne.

Weekendbesøg i svømmehallen er en yndet aktivitet i børnefamilier, men tyer I også altid til de samme, velkendte steder? Så tjek vores guide til seks seje svømmesteder i Aarhus-området.

Havfruer og DJ i bølgen blå
Lyseng Svømmebad, Lysengvej 4, 8270 Højbjerg

Lige syd for Aarhus ligger den store svømmehal Lyseng Svømmebad, der har hele tre forskellige bassiner at boltre sig i: Et svømmebassin, hvor man også gerne må lege, et springbassin og et legebassin med rutschebaner og modstrømsanlæg. Det vil sige fun for all, uanset om man vil træne sine svømmetag eller drømmer om en karriere som udspringer. Lyseng Svømmebad laver også nogle sjove arrangementer, fx kan man gå til havfruesvømning. Hvor sejt er det ikke lige? Ungerne kan også holde børnefødselsdag eller komme til pool party med DJ og 10 kroners bod. Når I skal til hægterne igen efter svømningen, så besøg svømmebadets café. De tilbyder også take away – så er aftensmaden klaret! Entrepris til Lyseng Svømmebad er 25 kroner for børn og 45 ditto for voksne.

Svøm i historiske omgivelser
Badeanstalten Spanien, Spanien 1, 8000 Aarhus C.

Kun en cykeltur væk ligger byens ældste svømmehal. Den gamle fredede bygning husede i sin tid byens badeanstalt, og der er stadig fokus på vand og velvære. Nu i toprenoverede omgivelser. Spanien er mest til familier med helt små eller lidt større børn. Der er nemlig ikke fyldt med rutschebaner og deslige. Til gengæld kan man stadig lege løs i svømmebassinet og slappe af i varmtvandsbassinet. Mor kan endda snige sig til en tur i boblerne, der er lige ved bassinkanten. Skal I skrue helt op for velværen, så besøg Grossererbadet på øverste etage med spaafdeling. Hold øje med Spaniens facebook-side, hvor der løbende bliver slået events op, fx havgus og havfruesvømning. Børn får adgang for 25 kroner – voksne må slippe 45 kroner. Grossererbadet koster ekstra.

Den skjulte perle i Vestbyen
Gellerupbadet, Dortesvej 43, 8220 Brabrand

Et af byens oversete svømmesteder ligger i Gellerup. Her er der både svømmebassin med en lav dybde for de uerfarne svømmere og et 30 grader varmt legebassin med vandrutsjebane, skumlegetøj, dykkerringe, bolde og meget mere. Og så skal man heller ikke kimse af de toprenoverede omklædningsrum! En sjov feature er den fælles sauna, som ligger inde i svømmehallen, så kan hele familien hygge sig sammen i svedhytten. Gellerupbadet har også løbende events – fx det geniale Plask og Leg, hvor en instruktør sætter gang i leg, sang og øvelser for børn i alderen 1-5 år og deres forældre. I kan også holde den næste børnefødselsdag her. Skal der spares lidt, så tag i svømmehallen fredag eftermiddag. Her koster indgang kun 25 kroner for voksne og 15 kroner for børn.

Familiebadet over dem alle 
Hinnerupbadet, Ådalsvej 88, 8382 Hinnerup

Nord for Aarhus ligger Hinnerupbadet, der betegner sig selv som et familiebad. Det betyder fokus på svømmeaktiviteter, hvor hele familien kan lave spas sammen. Til gengæld er der også lagt op til, at det foregår som klubsvømning på hold. Der er for eksempel småbørnsfamiliesvømning, familiesvømning og familiefitness. I kan dog også sagtens besøge svømmehallen på helt normalt vis uden at gå på hold. Og til de fartglade vandhunde er der også rutchebaner. I Hinnerupbadet kan I også holde ungernes fødselsdag. Det er super nemt at komme til Hinnerupbadet med tog fra Aarhus, så sparer I den køretur. Entreprisen er også lidt lavere end Aarhus-badene: Nemlig 40 kroner for voksne og sølle 25 kroner for børn op til 15 år.

Masser af kriller i maven 
Vandhalla, Villavej 25, 8300 Odder

Er I klar på en lille køretur, kan vi bestemt anbefale Vandhalla i Hou. Stedet har en af de største vandrutschebaner, vi længe har set. Hele 90 meter lang. Gisp! En særligt fed feature er en passage med direkte kig til svømmehallen under sig. Der er både almindeligt svømmebassin med legemuligheder og et varmtvandsbassin på hele 34 grader. I kan også gå i sauna og dampbad. Vandhalla er en del af egmont højskolen, så svømmehallen bliver både benyttet af handicappede og børnefamilier. Der er rigtigt fine parkeringsmuligheder foran svømmehallen, og efter svømmeturen byder stedets ansatte på gratis te og kiks. Det er da hyggeligt! Entreprisen ligger på 50 kroner for voksne og 30 kroner for børn under 15 år. Rutschebane og varmtvandsbassin koster ekstra.

Vandland til små priser
Aqua Forum Horsens, Langmarksvej 53, 8700 Horsens

En lille time fra Aarhus finder I det fedeste vandland, der kun tager svømmehalspris for indgang. Her er både det klassiske svømmebassin, hvor I kan øve svømmetagene på 25 meter-banen, og så en masse vandsjov. Leg fx professionelle udspringere fra 1, 3 eller 5 meter ned i udspringsbassinet eller vov pelsen og tag springet fra den 3 meter høje klatrevæg. Fortsæt turen på en 50 meter lang vandrutschebane, der har direkte kurs mod morskabsbassinet. Er vejret til det, kan I pjaske rundt i friluftsbadet. Så kan mor måske snige sig til en omgang wellness: Der er både massagedysser, spabad og boblebænk i selve vandlandet, og dampbad og sauna i omklædningsrummet. En familie på to voksne og to børn kan nøjes med at slippe 130 kroner for indgang.

 

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.