6 børnevenlige udflugter ud af byen

6 børnevenlige udflugter ud af byen

Der er massevis af sjove attraktioner i Jylland. Foto: Djurs Sommerland

Selv garvede byrotter trænger til at opleve nye græsgange. Skal familien på tur, så tjek her vores seks favoritter til en fed dag uden for bygrænsen.

Uanset om familien er til forlystelser, dyreoplevelser eller vandpjask, så bugner Jylland af sjove steder at tilbringe en fridag. Pak madkurven og tag familien under armen – her er vores guide til de seks bedste attraktioner, og der er noget for enhver pengepung.

Den med fart på
Djurs Sommerland, Randersvej 17, 8581 Nimtofte

I Djurs Sommerland er der statsgaranti for en fed dag med familien. Sommerlandet er tre år i træk kåret til Nordens bedste af slagsen. Og det er ikke for sjov. Der er over 60 forskellige forlystelser, og hvert år åbner parken store nyheder. Med inspiration fra verdens største forlystelsesparker er der sjove tematiserede forlystelser for både store og små. Tag fx på sørøvertogt i Danmarks største rutschebane Piraten eller prøv en tur med traktoren i Bondegårdsland. På en varm sommerdag er det oplagt at slå et slag forbi Vandland og nyde madpakken på en grøn plæne. Sæt gerne en hel dag af til besøget, så I får mest muligt ud af entreprisen på 250-270 kr. Overvej eventuelt et sæsonkort, hvis I gerne vil komme flere gange, det er faktisk hurtigt tjent hjem.

Den med vandpjask
Aqua Forum Horsens, Langmarksvej 53, 8700 Horsens


Unger og vand er altid en killer-kombo. Og i Horsens finder I det fedeste vandland, der endda kun tager svømmehalspris for indgang. What? Her er både det klassiske svømmebassin, hvor I kan øve svømmetagene på 25 meter-banen, og så en masse vandsjov. Leg fx professionelle udspringere fra 1, 3 eller 5 meter ned i udspringsbassinet eller vov pelsen og tag springet fra den 3 meter høje klatrevæg. Fortsæt turen på en 50 meter lang vandrutschebane, der har direkte kurs mod morskabsbassinet. Er vejret til det, kan I pjaske rundt i friluftsbadet. Mens ungerne hygger sig, kan mor måske snige sig til en omgang wellness: Der er både massagedysser, spabad og boblebænk i selve vandlandet og dampbad og sauna i omklædningsrummet. En familie på to voksne og to børn kan nøjes med at slippe 130 kroner for indgang.

Den med søde dyr
Skandinavisk Dyrepark, Nødagervej 67b, 8560 Kolind

Djursland hitter stort, når det kommer til familieattraktioner. Og vil I opleve dyr i naturlige omgivelser, er Skandinavisk Dyrepark i Kolind the place to be. Den tematiserede dyrepark gør meget ud af dyrevelfærd og har derfor indrettet parken, så alle dyrene har store og naturlige områder at boltre sig på. Fra lange gangbroer gennem parken kan I komme helt tæt på skandinaviske dyrearter som brunbjørne, isbjørne og ulve. I kan også hilse på den nuttede Siku, der over night blev verdensberømt for et par år siden. Oplev også verdens største fritflyvningsvolière til Stellars Havørn – det vil sige et kæmpestort havørneanlæg. Imponerende! Kan I slet ikke få nok, kan I som noget helt nyt overnatte i parkens shelters og blandt andet komme med på bjørnefodring. Entreprisen ligger på 95 kroner for børn i alderen 3-11 år og 180 ditto for voksne. Overnatning koster ekstra.

Den med troperne
Randers Regnskov, Tørvebryggen 11, 8900 Randers

Tag på tropeeventyr kun en lille time nord for Aarhus. Under tre store kupler finder I nemlig Randers Regnskov, der er en stor tropisk zoologisk have. Det er virkelig som at træde ind i en helt anden verden med fugtigt klima, brusende vandfald og alverdens dyr og planter fra troperne. De tre kupler huser dyr og planter fra hver deres verdensdel. Kom fx tæt på den nysgerrige lemur fra Afrika eller søkøen fra Sydamerika. Stik også lige forbi Slangetemplet og hils på fritlevende kvælerslanger. Glub! I Basecamp Bushmaster kan alle videbegærlige unger dykke ned i jungleprofessorens feltnoter, videodagbøger og billeder. Er det sommer, kan I besøge Danmarksparken og hilse på søde bondegårdsdyr og opleve dyreshowet NaturTalent. En dagsbillet koster 100 kroner for børn 3-11 år og 190 kroner for voksne.

Den med fiskene
Aqua Akvarium/Dyrepark, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg

Må udflugtsdagen godt være med et tvist af lærdom, så tag til Silkeborg. Midt i Søhøjlandets smukke natur ligger nemlig oplevelsescentret Aqua, der har Nordeuropas største ferskvandsakvarium. Her er der masser at opleve både ude og inde, så det er et oplagt udflugtssted året rundt. Indenfor er der et stort akvarium, hvor I kan opleve alt fra glubske geder til kæmpemaller og oddere gennem store panoramavinduer. Udenfor spankulerer oddere, vaskebjørne, bævere, hvide storke og masser af andre dyr fra den danske natur rundt i den store park – og I kan komme helt tæt på. Skal I køles ned i sommervarmen, så gå direkte til den store vandlegeplads med sluser, vandmøller, vandkanoner og vildmarkssti. Psst, husk lige skiftetøj! Entreen koster jer 80 kroner for børn i alderen 3-12 år og 145 kroner for voksne.

Den der koster gratis
Madsby Legepark, Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia

I Fredericia ligger Danmarks største gratis legepark. Vildt nok! Det er et stort grønt åndehul fyldt med legemuligheder, som i hverdagene bruges af byens børnehaver og i weekenden af børnefamilier. Madsby Legepark er et registreret besøgslandbrug, så I kan fx hilse på danske bondegårdsdyr som køer, får og geder. Men også mere eksotiske dyr som papegøjer og lamaer har fundet deres plads i legeparken. I kan også ro en tur på søen, besøge eventyrgrotten, spille minigolf, dyste på tarzanbanen eller drøne rundt i mooncars. Er der en Sherlock Holmes gemt i maven, kan I løse mordgåder med parkens crimebuster-kit. Der er gratis adgang året rundt, men de enkelte aktiviteter kan koste penge. Fx koster det 40 kroner at leje en båd i en halv time og 35 kroner for crimebuster-kittet.

 

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.