6 børnevenlige takeaways

6 børnevenlige takeaways

Foto: OliNico

Pizza, sushi eller simreret? Her skal du hente din takeaway i Aarhus.

Sent hjem fra arbejde og et par børn, der trænger til opmærksomhed. Takeaway må være løsningen. Men hvor skal du hente maden, når det skal gå hurtigt? Her er løsningen med en guide over seks børnevenlige takeaways i Aarhus.

Pizza à la Italien
Café Piccolina, Skolegyde 8, 8000 Aarhus C

Er I blevet enige om, at aftensmaden skal stå på pizza, må det være Café Piccolina, I giver et kald. P.t. scorer caféen toppoint på listen over aarhusianske restauranter på anmeldelsessitet Tripadvisor, og selvom du efter at have oplevet hektikken i det smalle køkken kunne komme i tvivl om personalets færdigheder indenfor pizzabagning, bliver alle tanker gjort til skamme, når pizzabakken åbnes. Længe leve den sprøde, aromatiske bund, siger vi bare! Mens mor og far ikke vil fortryde at lægge 84 kroner for en Cliente med frisk mozzarella, stegt parmaskinke, gorgonzola og marinerede artistokker, kunne ungerne for en halvtredser hoppe på en Bambino med tomatsovs, frisk mozzarella og skinke. I øvrigt fås alle pizzaerne halvbagte, så I kan bage dem færdig derhjemme. Husk at bestille inden klokken 16!

God Sushikarma
Karma Sushi, Frederiksgade 83/ Vestergade 48, 8000 Aarhus C

Har børnene fået smag for sushi, foreslår vi at tage på Karma Sushi, som ud over at have forretning i Frederikshavn, Aalborg og København også er repræsenteret på henholdsvis Frederiksgade og Vestergade i centrum af Aarhus. Du kan få ruller i form af både sashimi, nigiri og maki, og prisniveauet er med 9 styk sushi for 135 kroner rimeligt. Hver onsdag kan du få Onsdagsmenuen med 24 styk for 250 kroner, og om mandagen er der Lazy Tuna Monday med 16 styk for 148 kroner. Derudover har du også mulighed for at sætte tænderne i en særlig veganermenu med 12 styk for 195 kroner. Er ungerne gået i brædderne efter Disney Sjov og fredagsslik, kan du og din bedre halvdel desuden nå en late dinner for two: Både fredag og lørdag har forretningen på Frederiksgade åbent så sent som til klokken 23!

Byens bedste burger
The Burger Shack, Frederiksgade 39, 8000 Aarhus C

Har du og familien endnu ikke bestilt en burger med hjem fra The Burger Shack, er det med at få fingeren ud og smutte ned på Frederiksgade og foretage bestillingen. Burgerjointen åbnede dørene så sent som i februar måned, men både Dagbladet Børsen, Aarhus Stiftstidende og det landsdækkende burgersite Burgerimperiet har allerede fastslået, at det er her, du får Aarhus’ bedste burger. Og med rette. Grøntsagerne er økologiske, kødet er lokalt, bollen og dressingerne er hjemmelavede og fritterne er mere end bare gode! Hamburgeren koster 50 kroner, cheeseburgeren og dén med kylling får du for en femmer ekstra, og er I hundesultne og ryger på Shack Burger Menuen med hamburger, fritter og en valgfri sodavand, hedder det 80 kroner per mand. Enjoy!

Simreret fra Thorvaldsensgade
VW Café, Thorvaldsensgade 17, 8000 Aarhus C

Den lille VW Café På Thorvaldsensgade kunne snildt være endt i en guide over gode arbejdscaféer eller kaffesteder at tage barselsveninden med på, men som takeawaysted er caféen også ret anbefalelsesværdig. Ud over lækre salater og sandwiches, kaffe, te og kolde drikke byder VW Café nemlig også på hyggelige, varme retter til at tage direkte med hjem til spisebordet. Hvis vejret indbyder til det, men tiden kniber, har du med andre ord fundet det perfekte takeaway-sted! Udvalget på de varme retter varierer, men er caféens brilliante chili con carne med meatballs på menuen, er du heldig, og finder du også de lækre hjemmelavede Oreos på disken, bliver aftenen ikke bedre! Bonusinfo: VW Café skifter per 1. oktober 2016 navn, så hold dig opdateret på caféens Facebookside!

Bistroen med hjem
OliNico, Mejlgade 35, 8000 Aarhus C

Den franske bistro OliNico på Mejlgade er et populært spisested for aarhusianerne. Tit er det en svær opgave at finde bord, men heldigvis tilbyder stedet dig også at tage nogle af retterne med hjem. Tilbuddet er kort og godt favorabelt. To retter for 95 kroner og tre for 125, og er du mere til ost end sød dessert, ryger der sølle 15 kroner ekstra på regningen. Menuen skifter dagligt, men lyder i dag på serranoskinke med trøffelmayo, valnøddepesto og spæde salater, svinemørbrad med blommer, blomkålspure, forårsløg og hoisinsauce og vaniljekage med kirsebær. Har I mere lyst til en af de klassiske bistroretter som eksempelvis en gang Fish’n chips eller Moules frites, må I gå på jagt efter et af stedets borde enten inde eller ude på den livlige Mejlgade. Obs: Takeawaymaden skal bestilles inden klokken 16!

Højtbelagt i topklasse
F Høj, Grønnegade 2, 8000 Aarhus C

Hvornår har du sidst fået et rigtig godt stykke smørrebrød? På kokkeikonet Wassim Hallals deli F-Høj på Grønnegade kan du i dén grad få stillet din trang til de højtbelagte stykker, og naturligvis er kvaliteten i top. Med åbningstiderne fra mandag til lørdag mellem 11 og 16 passer det perfekt med afhentning på vej til en upgrade’et skovtur eller en ekstra hyggelig familiekomsammen hjemme på matriklen. Et stykke smørrebrød koster mellem 65 og 75 kroner, to styk får du for 120 kroner, og det tredje betaler du kun 45 kroner ekstra for. Menukortet byder både på klassikeren med fiskefilet, salat og hjemmelavet remoulade, men du kan også få et stykke med eksempelvis rejesalat, pocheret æg og brøndkarse eller hønsesalat, bacon, koriander og løg. Og snup da også lige nogle af deli’ens konditorkager med hjem!

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.