6 Aarhus-restauranter i børnehøjde

6 Aarhus-restauranter i børnehøjde

Uhm, sæt tænderne i en lækker pizza på en af byens børnevenlige restauranter. Foto: Pixabay Images

Gider du heller ikke stå og svinge gryderne i aften? Vi har fundet seks af byens bedste restauranter, der hellere end gerne vil fremtrylle lækker mad til både store og små i familien.

Vi kender det alle. Hvad skal man dog hitte på at spise i aften? Alle de velkendte retter er efterhånden lavet op til flere gange. Fortvivl ikke! Tag familien under armen og følg vores guide til seks steder, der formår at kombinere lækker mad med børnevenlig atmosfære.

Saftige bøffer à la cool
Grillen Burgerbar, Klosterport 2, 8000 Aarhus C.

Glem alt om kedeligt brød og slatne fritter. Burgere er det nye sort og har i den grad fået en renæssance. Overalt popper det op med nye burger joints, der kappes om at servere saftige bøffer i lækkert brød. Et af de steder er Grillen Burgerbar, som har vundet vores hjerter med sine nytænkende burgere og loose stemning. Fra CANblaus gamle lokaler ved Klosterport langes der burgere over disken med navne som ”John Doe” og ”Treat Me Good” – fælles for alle er, at bøffen er lavet af 100 procent fritgående Hereford-kvæg, og at bollen er en fristende smørristet brioche. Mums! I ægte dinerstil er her afslappet stemning og god plads til ungerne, mens I sætter tænderne i en burgermenu til kun 109 kr.

Classy håndmadder i øko-heaven
Langhoff & Juul, Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C.

Er familien mere til økologiske lækkerier og restaurant-feeling, så er Langhoff & Juul i Guldsmedgade et klart hit. Selvom menukortet oser af kvalitet og coolness, er stemningen afslappet, og der er fokus på hjemlig hygge i restaurantens lokaler. Det betyder ingen stramme uniformer til tjenerne og hyggelige krydderurter på bordene, så I selv kan spice maden op. Til ungerne vil vi anbefale tre håndmadder til frokost til kun 175 kr. På aftenkortet falder grillet frilandsungkvæg med smørristede nye kartofler helt sikkert i hele familiens smag. Især hvis der følges op af friske og sprøde jordbær til dessert. To retter til 248 kr., og mor og far kan smide en vinmenu oveni til 198 kr. Det er vist ugens bedste deal!

De elsker Gäster på Banegårdspladsen
Restaurant Gäst, Banegårdspladsen 14, 8000 Aarhus C.

Er du på jagt efter et par hurtige pizzaer til at stille sulten, er det ikke på Restaurant Gäst, du skal spise i aften. Har familien i stedet lyst til at gå på opdagelse i et italiensk madeventyr, så besøg denne fine restaurant, som er en del af Hotel Mayor på Banegårdspladsen. Der er masser af autentisk stemning og kærlighed fra personalet til i bambini. Og for de voksne bugner menukortet af retter, som man ikke selv lige kaster sig ud i mandag aften. Spaghetti smager også bare bedre, når retten hedder noget så eksotisk som cacio e pepe. Besøger I restauranten mandag, tirsdag eller onsdag, får I forret og dagens pastaret til kun 198 kroner. Bene, bene, siger vi bare!

Pandekagehygge for alle pengene
Miss Dot Pancake & Burgerhouse, Finlandsgade 17, 8200 Aarhus

Søde Rasmus Klump kan ikke tage fejl. Stabelvis af pandekager er bare sagen. Og i Storcenter Nord kan familien gå amok i alskens slags pandekager: Brunch med amerikanske pandekager, søde, sunde og all you can eat pandekager. Det er den tidligere Rasmus Klump Familierestaurant, der sidste år blev lavet om til Miss Dot Pancake & Burgerhouse. Men stadig med den samme ejer bag og stadig med pandekager som omdrejningspunkt. Og stadig til en familievenlig pris. Fx får I brunch til kun 98 kr. eller pandekage med is inklusiv kaffe eller juice kun 60 kr. Så kan alle mand vist godt klemme en ekstra af de flade banditter ned! Alle pandekager bliver bagt i restaurantens køkken, hvor man gerne må stikke snuden ind og kigge med.

Moderne Toscana langs åen
Grappa, Åboulevarden 60, 8000 Aarhus C.

Langs åen finder du Grappa, som er blevet kåret til byens anden bedste pizzasted på Tripadvisor. Og det forstår vi godt. Restauranten begejstrer med en moderne udgave af det klassiske, italienske køkken – lækre pizzaer, så man føler sig hensat til det varme Toscana. Ungerne elsker det, og der kræses også om de voksne med et stort sortiment af gode vine. Hvad med månedens pizza tilsat en aromatisk Barolo? Er du ikke lige i pizzahumør, så frister kortet også med masser af italienske specialiteter som saltimbocca, vitello tonnato og risotto. Skal weekendstemningen kickstartes inden Disneysjov, så tag familien med til fredagsvinbar fra kl. 15-17. Her kan I nyde antipasti og over 32 italienske vine på glas!

Share the love på Klostertorvet
CANblau, Klostertorvet 9, 8000 Aarhus C.

Helt efter spansk tradition er der delemad på menuen hos CANBlau, der netop er rykket i nye, store lokaler på Klostertorvet. Der er garanti for lækker casual stemning, når familien sidder og hapser fingerfood fra bordets mange forskellige tapasretter. Slå jer fx løs i restaurantens à la carte-kort med over 50 forskellige tapas lige fra saltede mandler til grillede asparges. For alle meat lovers er der også roastbeef, kylling og tørret andebryst. I kan også gå all in og lade restauranten vælge for jer med tapasmenuen, der byder på intet mindre end fire kolde og fire varme tapas plus brød, mandler og oliven. En tapasmenu står i 248 kr. pr. næse, og så kan mor og far smide en vinmenu oveni til kun 248 kr. Muy bien!

 

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.