6 børnevenlige brunches i Aarhus

6 børnevenlige brunches i Aarhus

Foto: Sjette Frederiks Kro

Du og familien har lyst til morgenmad ude i byen. Where to go? Her er seks børnevenlige brunches i Aarhus.

Når weekenden sætter ind, og hele familien har tid til at være sammen, er det oplagt at snøre både små og store sko og tage ud for at snuse rundt i byen. Og hvorfor ikke starte udflugten med en god omgang brunch? Her giver vi dig en guide til seks børnevenlige brunchsteder i Aarhus.

En kunstnerisk start på dagen
ART Café, Aros Allé 2, 8000 Aarhus

Har du nogensinde indtaget din morgenmad i en bygning på 20.700 kvadratmeter? Det kan du komme til på kunstmuseet ARoS’ matrikel. Ved ARoS Torvet finder du nemlig ART Café, som fra tirsdag til søndag mellem 10 og 11.30 er klar til at give dig og familien en smagfuld start på dagen. Omgivet af den dæmpede lyd af nysgerrige museumsgæster indenfor og det pulserende byliv udenfor kan du og familien nyde caféens morgenmadstilbud til 65 kroner bestående af friskbagt brød, økologisk ost, skyr med müesli og en inkluderet kaffe eller the. Vågner ungernes lille, søde sult i hælene på måltidet, er et tilkøb af en cookie, croissant eller dagens kage fra Schweizerbageriet oplagt. Entre til museet er ikke nødvendig, så I kan tage afsted uden planer om kulturelt efterspil. Men når nu I er der, hvorfor så ikke lade morgenmaden fungere som optankning til et besøg på museets ti etager?

Morgenmad på DK’s første Emmerys
Emmerys, Guldsmedgade 24, Aarhus C

Den økologiske gourmetbagerkæde Emmerys har hele 31 forretninger rundt om i landet, men kun på én er brunchtallerkenen en del af menukortet. Bageriet på Guldsmedgade i Aarhus C, der tilmed kan prale af at være den allerførste Emmerys-butik i Danmark, tilbyder for 112 kroner et gastronomisk udvalg bestående af forskellige afskygninger af ost og pølse, skyr med müesli, kage, marmelade, blødkogt æg, salat og naturligvis bageriets lækre surdejsbrød dertil. Den morgentrætte mor kan redde dagen med filterkaffe til 25 kroner eller opgradere og forkæle sig selv med en latte til enten 36 eller 49 kroner alt efter størrelsen. De store vinduer i cafeområdet gør det muligt at holde øje med den parkerede barnevogn på den anden side af glasset. Desuden rummer stedet en boghylde, der både kan levere bagetips til forældrene og gode historier til børnene.

Brunch med havudsigt i Risskov
Sjette Frederiks Kro, Salonvejen 1, 8240 Risskov

Den gamle Sjette Frederiks Kro fra 1825 ligger nok en lille cykeltur væk fra Aarhus C, men den formidable udsigt over Aarhusbugten og den lækre weekendbrunch, som hver lørdag og søndag serveres på kroen fra 9 til 12, er hvert eneste pedaltråd værd. Den såkaldte Kronch byder nemlig på alt, hvad hjertet begærer: Forskellige typer hjemmelavet brød fra ejernes eget bageri Mor Anna i Mejlgade, lun leverpostej med pancetta, rørt laksesalat, persillepesto, frisk salat med quinoa, oste, pølser og søde fristelser for små og store i form af skyr med ingefær og müsli, nøddecreme, marmelader, tykke pålægschokoladeskiver og kager. Mens de voksne kan slukke tørsten i kaffe, the og ingefærshots, kan børnene gå i krig med at testsmage lækker saft. Og hvis vejret tillader det, kunne det måske blive til en dukkert nede ved den Permanente efter brunchen?

Ren idyl i Marselisborgskoven
Restaurant Skovmøllen, Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Idyllisk placeret ved den gamle vandmølle i Marselisborgskoven ligger Restaurant Skovmøllen, som hver weekend fra 9.30 til 11.30 brillerer med en gennemført brunch til 275 kroner inklusiv kaffe, the og juice. Menuen er sæsonbaseret, men i øjeblikket kan du og familien gå på smagsmæssig oplevelse i blandt andet laks fra røgovn med urtemayo, maltknas, fynske radisser og frisk salat, diverse pålæg og oste, koldskål med vanilje og småkage med belgisk chokolade. Til børn under 12 år kreerer restauranten en særlig børnevenlig brunch til 100 kroner, og hvis du lægger 70 kroner ekstra får du et glas mousserende vin oven i hatten. Har I overskud, så køb en pose æbler eller gulerødder på turen derud og slå et smut forbi Marselisborg Dyrehave for at fodre dådyrene på vejen hjem. Det vil være et hit! Husk i øvrigt at forudbestille brunchen hjemmefra.

Bæredygtig brunch på Nørregade
Café Kaffegal, Nørregade 40, 8000 Aarhus

Indtager du din weekendbrunch på Café Kaffegal, får du ikke kun mæthedsgaranti. Du støtter også op om et foretagende, der har fairtrade og bæredygtighed på menukortet, og brunchen er ingen undtagelse. Fredag og lørdag mellem 11 og 14 kan du enten vælge mellem den tallerkenanrettede brunch til 98 kroner, der inkluderer hjemmelavet omelet med gulerødder, friskblandet salat med persillepesto, ost, brie, oksespegepølse, marcipantærte og hjemmebagt lyst brød og rugbrød, eller du kan gå buffetvejen ved at lægge en halvtredser til. Udover alle brunchtallerknens elementer finder du i buffeten også grøntsagstærte, amerikanske smiley-pandekager med ahornsirup, hjemmelavet baked beans, havregrød med æbletern og øllebrød. Den økologiske kaffe, the, juice og saft kan tilkøbes, og barnevognen kan parkeres i baggården. Bordet bestilles hjemmefra

Urbant feel på Godsbanen
Spiselauget, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

I hjertet af det kreative miljø på Godsbanen finder du den kombinerede restaurant og café Spiselauget. Her får du for alvor få et skud urbant feel under weekendens brunchindtag, som sættes ind lørdag og søndag fra 10 til 14. Uhøjtideligheden ligger både i stedets rå betonvægge og i restaurantens serveringer, men tag ikke fejl af kvaliteten! Betaler du de 125 kroner, som brunchen koster, får du lov til at angribe buffetens lækre udvalg af blandt andet pålæg, økooste, chokoladecreme, lun leverpostej, ristede pølser og kartofler, kage, friskbagt økobrød, frugt, skyr med honningristet müsli, æg, bacon og grønsags- og juiceshots. Det store lokale har god plads, så du skal ikke ud i besværlige barnevognsparkeringer. Har ungerne brug for at forbrænde noget energi efter måltidet, kan I tage en spurt op til toppen af det skrå cementtag og afslutte med et vue udover Aarhus.

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.