5 skønne børneteatre i Aarhus

5 skønne børneteatre i Aarhus

Foto: Teatret Gruppe 38

Tag børnene med i teater og step det kulturelle niveau op.

Er du blevet træt af at tage børnene med i biografen og trænger til ny inspiration på underholdningsfronten? En tur i teatret vil steppe både det kvalitetsmæssige og kulturelle niveau op. Men hvor tager I hen? Her er en lille hjælp til 5 skønne børneteatre i Aarhus.

Filuren i Musikhuset
Teaterhuset Filuren, Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C

Teaterhuset Filuren startede i 1965 som en teaterskole for børn og har siden 1972 spillet sine egne forestillinger. I dag skal du ikke længere tage ned til de gamle lokaler på Vestergade for at se teater, for nu holder Filuren til i Musikhuset. Her bliver du absolut ikke ruineret, for det koster dig kun sølle 50 kroner per snude at tage børnene med ind og se en af de fine forestillinger, der både henvender sig til de helt små og til de lidt større børn. Ud over at spille skuespil for aarhusianerne, tager teaterhuset også ud på skolerne for at lave skuespil, afholde workshops og udføre undervisningsforløb. Og skulle der gemme sig en lille skuespiller, danser eller dramatiker i dine børn, må du absolut introducere dem til Filurens Skole for Teater og Dans!

Teater på bibliotekerne
Aarhus kommunes biblioteker

Det behøver hverken være dyrt eller besværligt at tage i teatret. Særligt ikke, når lokalbibliotekerne i Aarhus kommune arrangerer børneteater for de mindste størrelser. Forestillingerne spilles af udefrakommende teatertrupper som eksempelvis Randers Egnsteater og det københavnske Teatret på hjul. Mange er gratis, så skynd dig at tjekke Aarhus kommunes bibliotekers hjemmeside ud for at sikre dig en hyggelig, kulturel oplevelse sammen med ungerne. Eksempelvis er der garanteret julestemning for alle pengene, når Aarhus’ kommunes teaterinitiativ Børnekulissen opfører stykket ”Skovnissernes Jul” på Viby Bibliotek til december.

Fra Mejlgade til havnen
Teatret Gruppe 38, Mejlgade 55B, 8000 Aarhus C

Det prisbelønnede Teatret Gruppe 38 har eksisteret siden 1972. Det stiller store spørgsmål i små, intime forestillinger, og selvom enkelte produktioner kun er for voksne, egner langt størstedelen af teatrets forestillinger sig til børn fra skolealderen og op. Orker I ikke aftensmaden, skal I være taktiske og bestille billet til en af de forestillinger, hvor I for en halvtredser kan tilkøbe jer en skål suppe, og ellers giver den hyggelige café jer mulighed for at købe et stykke kage, nogle snacks og noget at drikke før eller efter teateroplevelsen. Teatret, der holder til i baggården på Mejlgade, rykker snart i nye, fornemme lokaler på havnefronten, når det bliver en del af et stort havneområde, der også vil komme til at inkludere havnebad, restauranter og boligkomplekset AARhus.

Dukketeater med refleksion
Teater Refleksion, Jyllandsgaarden, Frederiksgade 72B, 1., Aarhus C

På Frederiksgade tæt på Aarhus Å ligger det 25 år gamle Teater Refleksion, som spiller dukketeater med plads til fordybelse og refleksion for sit publikum. Der er både forestillinger for de voksne, for de unge og for de allermindste. For et utrolig ambitiøst teater, der også kan prale af at være Danmarks mest internationalt turnerende, er priserne absolut til at komme i nærheden af. Billetter i løssalg koster 100 kroner, men både pensionister, studerende, større grupper og børn under 25 år kan komme ind for 60 kroner. Det samme gælder for voksne i følge med børn. Desuden afholder teatret spændende workshops for både familier, voksne og professionelle. Var det for eksempel noget med et kursus i dukkeføring eller en hel uges workshop, hvor du lærer at konstruere din egen dukke?

Byens store teater
Aarhus Teater, Teatergaden, 8000 Aarhus C

Byens største teater fortjener også en bemærkning. Det er nemlig ikke kun voksenforestillinger, som bliver opført i det mere end 100 år gamle Aarhus Teater i byens centrum. I år kan de mindste teaterinteresserede eksempelvis glæde sig til at opleve børneforestillingen H.C. Andersen Lever og Bjarne Reuters gyserkomedie Fakiren fra Bilbao. Det koster kun 50 kroner for ungerne, mens de voksne må betale en lidt højere pris alt efter ugedag og valg af plads i salen. Har I fået billetter til en hverdagsforestilling og mangler tid til at få styr på aftensmaden, kan I med fordel lade nabocaféen, Cafe Hack, sammensætte en særlig teatermenu til jer. Det er endda muligt at bestille en pauseservering, så I er fri for at stå i kø til teatrets bar i den korte pause under aftenens forestilling!

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.