5 madskoler for børn i Aarhus

5 madskoler for børn i Aarhus

Små kokke kan udrette stor madkunst. Foto: Carsten Andreassen

Her er 5 kokkekurser og madskoler i Aarhus, hvor ungerne kan lære et par køkkentricks.

Hvor på grisen sidder flæskestegen? Hvordan laver man en brun sovs? Og er pomfritter sunde? Alt det kan børn blive klogere på ved at gå i madskole. Her er en håndfuld forskellige muligheder for at få lokket dine børn i forklædet. Og måske med dig i hånden.

Lær af de professionelle
Cooking Kidz, Sansestormerne, Tretommervej, Risskov

I sommerferien kan børn mellem 9 og 14 år lære at kokkerere af professionelle kokke fra Martin Ib, der står bag flere gourmetrestauranter i Aarhus. Fra tirsdag til fredag lærer børnene blandt andet at håndtere friske råvarer og at lave mad fra bunden. De lærer at læse en opskrift, men også at lade fantasien og kreativiteten få frit spil. Og så er der ekspeditioner ud i naturen for at se, hvor råvarerne kommer fra og besøg af eksperter inden for madverdenen. Ugen afsluttes med en festmiddag for de deltagende børns familier.

Madglæde for børn i alle aldre
FOF Aarhus, Fredensgade 36, Aarhus C

Hvis junior ikke er helt klar til at være i køkkenet selv eller madlavningen skal være en familieaktivitet, så tilbyder FOF Aarhus flere madlavningskurser for voksne og børn. På FOF Aarhus’ madkurser for børn er der fokus på at skabe madglæde hos børn i alle aldre fra 3 år og opefter. Her kan du og dine børn lære nye og spændende opskrifter, som hele familien vil elske. Børnene er med i første række, når der skal klargøres, snittes, æltes og røres i gryderne, og undervejs bliver du og dit barn introduceret til gode teknikker, som I kan bruge i køkkenet.

Gode madvaner til sunde børn
Madskoler, Aarhus V, Aarhus N, Risskov, Egå med flere

Når skolen lukker ned for sommerferien, så ringer klokken ind til Madskoler over hele landet. Madskolerne, der er for børn mellem 8 og 12 år, foregår i skoleferien og forløber over fem dage. Formålet med Madskolerne er at lære børn og unge om sund kost og motion på en sjov og aktiverende måde. På en Madskole bliver forældrene smidt ud af køkkenet, og børnene tager grydeskeen i egen hånd. De lærer at lave god, sund mad fra bunden, dyrker motion og kommer på ekskursion, hvor de ser fødevarer i kæden fra jord til bord. Der er Madskoler på en lang række Aarhusianske skoler.

Lav byens flotteste kage
Specialkøbmanden, Gl. Munkegade 7, Aarhus C

Hvis man ikke er til kurser der strækker sig over flere dage, men bare gerne vil have en hyggelig dag sammen i køkkenet, så er det værd at kigge forbi Specialkøbmanden. Specialkøbmanden består af både en butik, hvor man kan få alt til den perfekte kage, og en kursusvirksomhed der tilbyder kagekurser. Her kan børn og voksne sammen pynte cupcakes, sjove kager eller cookies til en fest eller fødselsdag. Det er også muligt at komme på chokoladekursus og lære at lave fyldte chokolader. Det kan både være i Specialkøbmandens lokaler eller hjemme hos jer selv.

Pølsemand for en dag
Birks Køkken, Sydhavnsgade 7, Aarhus C           

Hotdogs er en populær spise blandt børn. Og voksne. Men tørt brød og ketchup fra supermarkedet kan godt blive lidt kedeligt i længden. Så er det godt at Birks Køkken ved Sydhavnen nu tilbyder børn og voksne at få opgraderet den sædvanlige “ristet med det hele”. Birks Køkken har omdannet sojafabrikken Solae’s gamle testlaboratorium og bageri på Sydhavnsgade 7 på Århus Havn til en stemningsfyldt madskole for børn, voksne og virksomheder. Her kan børn og voksne sammen lære at lave de bedste hotdogs eller et surdejsbrød med sprød skorpe.

Mille Marie Christensen
Født og opvokset i 8200. Bor nu i 8000 og huserer hovedsageligt i det område. Har en pige fra 2009 og en dreng fra 2014 der begge bliver slæbt med til alt fra børneyoga til festivaller. Arbejder til daglig som presserådgiver.