5 lækre juicebarer i Aarhus

5 lækre juicebarer i Aarhus

Foto: N'Joy

Løbet tør for energi? Lad familien tanke op på disse fem juicebarer.

Familielivet er ikke altid en dans på roser og kan til tider kræve et ekstra skud energi til både mor, far og børn. Hvad med en juice til at fylde vitamindepoterne op? Her er en guide til de fem juicebarer, du og familien skal tanke op på.

Et stærkt juicevalg
Ren & Stærk, Mejlgade 51D, 8000 Aarhus C

Du er altid garanteret den stærkeste start på dagen hos takeaway-stedet Ren & Stærk i Mejlgade, der siden 2014 har serveret lowcarbfood ’to go’ til de sundhedsbevidste aarhusianere. Sloganet er ”Sundt skal smage godt”, og dét princip bliver fulgt til dørs. Ligesom velsmagen er til stede i de salater, wraps og stenalderbrødssandwiches, du kan købe, er den også at finde i det lille, kvalitative juiceudvalg. Mon ikke sønnike kunne overtales til at prøve varianten Hulken bestående af spinat, avocado, agurk, æble, honning, mynte og ingefær? Og måske du selv kunne finde på at bestille en Rimelig Ren med rødbede, æble, fennikel, honning, citron og ingefær eller klassikeren Ren&Stærk med æble, gulerod og ingefær? I solskin vil en koldbrygget iskaffe på økokaffe, soyamælk og vanilje heller ikke være af vejen. Nyd den på solbænken udenfor butikken!

Hyggestemning på Guldsmedgade
Charlies Café, Guldsmedgade 17, 8000 Aarhus C

Charlies Café i den ene ende af Guldsmedgade er mest kendt for de saftige burgere og sprøde sandwiches. Som firdobbelt prismodtager i Alt om Aarhus-kategorien Årets Bedste Sandwich har caféen i dén grad ret til at hovere, men næste gang du og familien befinder jer på en af stedets to etager, skal I sørge for at skylle ned med en juice. Med 45 kroner i hånden er der mulighed for at vælge frit på det omfangsrige smoothies-, milkshake- og juicekort, hvor du både kan få øje på den klassiske friskpressede appelsinjuice og de mere bemærkelsesværdige varianter som en Kanin Juice bestående af gulerod, æble, ananas og ingefær og en Bitter Inge med rød grape, ingefær og æble. På en solrig dag er det oplagt at trække ud i den hyggelige gårdhave og få sat skub i sommervibes’ne og D-vitaminniveauet hos alle familiemedlemmerne. Måske endda med juicevarianten Eksotisk Sommer i hånden?

Pitstop på travle Vesterbro Torv
Ffood, Vesterbro Torv 8, 8000 Aarhus C

Står du med barnevognen midt på det travle Vesterbro Torv i centrum af Aarhus og har brug for et tiltrængt break, må et juice-pitstop hos Ffood være svaret. Juicerne er altid friskpressede og fås i kombinationer som jordbær, banan og hyldeblomst eller ananas, æble, blåbær og honning. Har du lyst til at gå en grønnere vej, kan du bestille en Green Juice med eksempelvis æble, agurk, selleri, fennikel og lime, og skal både tørsten og den søde tand stilles tilfreds, napper du en af de lækre, cremede milkshakes med jordbær, banan eller vanilje med chokoladestykker! Til de kolde dage er der kaffe til dig og kakao til ungerne, og har du brug for mere fast føde til drikkevarerne, byder Ffood på miksede salater og anbefalelsesværdige sandwiches. Prøv for eksempel newcomer’en med hjemmelavet edamamebønnemos, persillepesto, tomater, rødløg, babyspinat og avokado!

Fyldte energidepoter ved banegården
Café N’Joy, Banegårdsgade 1, 8000 Aarhus C

Café N’Joy er med sin åbning sidste år det nyeste skud på stammen, når det kommer til aarhusianske juicebarer. Med sin centrale placering på hjørnet af Banegårdsgade og Frederiks Allé er det mere end oplagt at ende her efter en shoppingtur ned af strøget sammen med familien. Især hvis energidepoterne til resten af hjemturen trænger til at blive fyldt godt op af et stort glas juice. Til den hæderlige pris på 35 kroner kan du eksempelvis købe stedets Greenjuice med æble, spinat, ingefær og ananas eller en Jordærmix med jordbær, kiwi, honning og æble. Er I mere end bare tørstige, er det muligt at sætte tænderne i en nøddemix, en gang nachos med eller uden kylling eller en af caféens kager. Skal der endnu mere til at stille sulten, er det med at få købt en god gang salat eller en frisk sandwich ’to stay’ eller ’to go’.

All in på juicen
Juice Stop, Badstuegade 4, 8000 Aarhus C

Til at danne det sidste punktum i en guide over aarhusianske juicebarer må det kun være rigtigt at nævne Juice Stop på Badstuegade i det hyggelige latinerkvarter. Her får du alt, hvad dit bankende juicehjerte begærer: Med tretten forskellige slags grøntsags- og frugtjuicer, fem smoothies, syv milkshakes og tre poteinshakevarianter er der nok overvejelser at gøre sig i køen. Alle friskpressede juicer fås i tre forskellige størrelser til henholdsvis 40, 50 eller 60 kroner, og for en flad tier ekstra kan sundheden få endnu et nyk opad med et shot aloevera eller ingefær eller med et boost af hørfrøolie, havtorn, hampeprotein, hvedegræs, acai, spirulina eller hyben. Lyder det lidt for fancy til en familieudflugt? Juice Stop har også børnevenlige varianter som for eksempel nummer 11 med jordbær, ananas, banan, pære og æble eller nummer 13 med jordbær, hyldeblomstsaft og blåbær!

Marie Larsen
Journalist på Kids Aarhus. Det fynske hjerte banker for den jyske hovedstad, som har været hjembyen siden 2010. Bruger størstedelen af tiden på at udforske Aarhus’ ekspanderende kulturliv og at anlægge grønne fingre i kolonihaven. Har en bachelorgrad i tysk sprog, kultur og litteratur og en kandidatgrad i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.