5 gratis oplevelser i efterårsferien

5 gratis oplevelser i efterårsferien

Aarhus bugner at skønne steder, hvor det ikke koster en krone at få en god oplevelse.

Vi har fundet fem gratis bud frem til dig her.

Husk også, at børn under 18 år har gratis adgang på alle byens museer!

Skate ved Godsbanen
Gå på opdagelse i det fede og inspirerende område ved Godsbanen og Institut for X. Stå på skateboard på ramperne ved Godsbanen og lad ungerne lege på den lille legeplads ved Plantecafeen – eller kast jer over en af byens mange legepladser, for eksempel Dokk1, Børnenes Jord eller Mindeparken.

LÆS OGSÅ: Den kæmpestore guide til efterårsferien med børn i Aarhus

På opdagelse blandt sjældne planter og buske
Oplev de mange smukke og sjældne træer, buske og blomster i Botanisk Have, hvor der er rig mulighed for at tage på picnic. Besøg også Væksthusene, hvor tropevarmen får luftfugtigheden helt op på maks, og nyd frokosten i den skønne cafe med billig øko-mad. Både Botanisk Have og Væksthusene har altid gratis adgang.

Dyrehaven. Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

Hjortehygge i Dyrehaven
Besøg vildsvin og hjorte i Dyrehaven i Marselisborg Skoven og eventuelt fodre dem med gulerødder og æbler. Åbent døgnet rundt, året rundt. P.s. Den lille kaffecampingvogn, der holder til på parkeringspladsen sælger små poser med gulerødder, hvis I ikke har med hjemmefra.

Dino-dage i Storcenter Nord
Besøg den spændende udstilling med 10 livagtige dinosaurer og bliv klogere på de store fortidskæmper, når I læser jer igennem udstillingen. Til børnene er der et aktivitetshæfte med spændende beskrivelser af dinosaurerne og sjove dino-opgaver. I efterårsferien fra den 12.-21. oktober klokken 11-16 har alle børn mulighed for at komme på skattejagt, når de skal hjælpe Forsker Fingernem med at finde de skjulte fossiler.

Leg detektiv for en dag i Salling
Der sker mystiske ting i Salling i efterårsferien. Desværre har Kristian fra Ramasjang ikke tid til at hjælpe personalet med at finde skurken, så stormagasinet har brug for alle børns hjælp til at finde skurken. Der er skurkejagt i Salling i Aarhus lørdag den 13. oktober til tirsdag den 16. oktober – alle dage mellem klokken 11 og 16.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.