5 gode råd: Sådan får du en sikker halloween i børnehøjde

5 gode råd: Sådan får du en sikker halloween i børnehøjde

Foto: Pixabay

På onsdag den 31. oktober er det halloween.

Og selvom det helst kun skulle være sjov og ballade med et lille gys, lurer mange farer, når børnene begiver sig ud i uhyggelige kostumer for at samle slik.

Børneulykkesfonden guider med disse 5 råd børn og forældre til en sikker halloween, så  kun skal fokusere på at have en (u)hyggelig aften.

  1. At skære et græskar ud er ikke for små børn. Lad dit barn tegne et ansigt i stedet, og skær det ud selv. Alternativt kan I lade barnet bruge en såkaldt børnekniv, som ikke er lige så skarp som en almindelig kniv.
  2. Husk, at levende lys altid er farlige, også i græskar. Når græskarret er lavet, er det derfor en god ide at placere det i en højde, hvor små børn ikke kan nå det.
  3. Kostume, paryk eller udstyr må ikke være brandfarlige, og vær opmærksom på, at tilbehør til kostumerne, såsom sværd eller stave, ikke er spidse, skarpe eller for lange.
  4. Skal dit barn ud at gå efter mørkets frembrud, så sørg for, at barnet har reflekser på overtøjet eller kostumet.
  5. Mindre børn bør altid være i selskab med en voksen, når de skal ud og rasle ved dørene.

Se endnu flere gode råd til en sikker halloween på sikkerhedsportalen SikkerHverdag.dk:

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.