5 gode råd om børn og løb

5 gode råd om børn og løb

Husk at børneløb skal være en leg. Foto: Aarhus Motion

Børneløb er blevet populære og der er nok at vælge imellem. Men hvor langt må mindre børn løbe? Og skal de trænes op?

Thomas Nolan Hansen, der er cand.scient. i idræt fra Københavns Universitet, tidligere dansk landstræner i løb og som nu arrangerer løb for løbeklubben Aarhus 1900 A/M, giver her fem anbefalinger til en god løbeoplevelse med børn.

Løb skal være en leg
Løb skal være en leg og en måde at være sammen med familie og venner. Konkurrence-aspektet skal nedtones og bør ikke være det primære.

Børn kan ikke fordele kræfter
Husk at børn ikke kan disponere deres kræfter som en voksen kan. Forvent derfor ikke at dit barn kan lære at fordele kræfterne over en længere distance. De vil typisk løbe hurtigt for derefter at have brug for en pause.

Træn ikke op til løb
Der er ingen fysisk grund til at træne med børnene op til et løb. Gør det kun, hvis de synes at det er sjovt eller som en fælles aktivitet.

Hellere kort end langt
Løbet skal hellere være for kort end for langt. Så kan børnene altid lave en slutspurt, hvis ikke kræfterne er brugt op.

Kan løbe et par kilometer
Der er ikke klare regler for hvor lange distancer børn må løbe, men min vurdering er at børn mellem 4 og 6 år uden problemer kan løbe et par kilometer. Når de så er 11-12 år,  kan de løbe længere distancer.

Mille Marie Christensen
Født og opvokset i 8200. Bor nu i 8000 og huserer hovedsageligt i det område. Har en pige fra 2009 og en dreng fra 2014 der begge bliver slæbt med til alt fra børneyoga til festivaller. Arbejder til daglig som presserådgiver.