5 fine børnetøjsbutikker i Aarhus

5 fine børnetøjsbutikker i Aarhus

Foto: Pixabay Images

Er der noget finere end lækkert tøj til de mindste? Det synes vi i hvert fald ikke, og her får du vores fem favoritter, når der skal shoppes børnetøj i Aarhus.

Cool nordic, bobo-chic eller knald på farverne? Mode er i den grad også for de mindste, og ethvert modehus med respekt for sig selv har også kollektioner for de små størrelser. Men hvor finder man de bedste butikker, de gode tilbud og den bedste service? Tjek her vores guide til fem fine børnetøjsbutikker i Aarhus.

Krea til krudtuglerne
Krutterhuset, Badstuegade 24, 8000 Aarhus C.

I den brostensbelagte Badstuegade finder du det fineste børnetøj, sko og accessories i Krutterhuset. Den lille børnetøjsbutik har både egne og kendte mærker på hylderne – fx PETIT by Sofie Schnoor, PomPom, Bangbang Cph og Bobo Choses. Krutterhusets egne brands KRUTTER og KNAST by KRUTTER er en killer-kombo af design og hyggelige, bløde stoffer, som gør det rart for ungerne at tumle rundt i. Hvor KRUTTER-mærket er en ren regnbue af farverigt tøj fyldt med sjove dyreprints og skægge detaljer, er KNAST by KRUTTER mere nordisk og stilrent i sit udtryk – du går dog stadig ikke galt i byen, hvis du er ude efter finurlige detaljer på dagens outfit. Butikken, som især har tøj i størrelse 0-12 år, har også en velassorteret og inspirerende webshop.

Fashionistaer starter her
Hønsefødder, M.P. Bruunsgade 40, 8000 Aarhus C. (NB! Ophørsudsalg, lukker omkring 8. juli 2017).

Er du på jagt efter superstjernerne inden for børnetøj, er Hønsefødder the place to shop. I den gamle handelsgade M.P. Bruunsgade bugner det med lækkert tøj fra mærker som Mads Nørgaard, Stella McCartney Kids, Petit Bateau, Mini a Ture og Soft Gallery. Butikken har også et stort udvalg i kvalitetsbørnesko fra fx Angulus og spanske Manuela de Juan, og personalet er bestemt ikke karrige med god service og grundig vejledning, når der skal nye såler under fusserne. Er der plads til mere i shoppingtasken, så tag et kig på butikkens fine sortiment af krammedyr fra Jellycat, solbeskyttelse fra Rudolph Care og legetøj fra franske Djeco. Hønsefødder er også eminente på facebook, hvor der er masser inspiration til at mikse mærker og styles – om det er regntøj og gummistøvler eller sommerkjole og fine hårspænder.

DIY og unika i én butik
Picolino, Badstuegade 17, 8000 Aarhus C.

Helt småt og eksklusivt ligger Picolino i Latinerkvarteret og byder på håndlavet tøj og interiør til de mindste fra få, udvalgte designere. Du finder fx mærket Ejg.dk, der fra eget syværksted i Harlev leverer de fineste små kjoler og farverige baggy bukser. Ejg.dk tilbyder endda at sy på bestilling, hvis du går forgæves efter en bestemt størrelse. We like! Picolino har også fine flæser fra Julie Dausell, strikkede goodies fra Todler Loops, unika barnevognsophæng fra Winberg Design og ikke mindst bittesmå hjemmesko i uld og læder fra Anne Lykke. Selve butikken er også bare et inspirationsmekka i DIY – tjek fx de fede træhylder med læderophæng eller det rustikke bord lavet af paller og betonklodser. Ud over lækkert børnetøj finder du også masser af skønne legesager og accessories.

Verdensmester i cuteness
Asta & Alfred, Volden 21, 8000 Aarhus C.

Cute alert! Hos Asta & Alfred er det svært ikke at gå amok i butikkens store udvalg af nuttet og lækkert børnetøj, babysko og interiør til børneværelset. Indehaver Mette Kjær gør en stor dyd ud af at håndplukke mærkerne, så det passer ind i butikkens intime univers, der i sin tid startede som en kollektion af håndstrikket børnetøj. I dag finder du både danske og udenlandske brands som fx Marmar, Soft Gallery, Christina Rohde, Wheat, Mini Rodini, Bobo Choses og Emile et Ida. Har du ikke lige tid i hverdagen til at browse rundt i butikken, eller er du mere til shopping fra sofaen, så har Asta & Alfred også en lækker webshop. Du får fri fragt ved køb over 499 kr., og du kan også købe online og så hente dine varer ved lejlighed i butikken.

’Cause I’m happy…
KidsDelux, Graven 25, 8000 Aarhus C. 


KidsDelux (tidligere Evigglad, red.) er et spot on navn til den lille butik i Latinerkvarteret. Man bliver nemlig glad langt ind i sjælen, når man træder ind i det skønne univers af børnetøj og børnesko til både baby og tweens. Pladsen er lidt trang, men det gør bestemt ikke noget. Butikken har nemlig hylder, kasser og små øer overalt, og de bugner af dejlige mærker som tumble n dry, mini rodini, alba bady, PomPom, Angulus og Naturino. Du kan tit være heldig at få gode rabatter på tidligere sæsoners kollektioner – så kan der måske lige snige sig lidt ekstra med i købet. I underetagen finder du alskens legetøj og boliginteriør, der kan pifte selv det kedeligste børneværelse op.

Stina Askholm Hansen
Journalist på Kids Aarhus. Aarhusianer på trettende år og mangeårig fan af rejser, oplevelser og hygge, som sjovt nok altid ender med at tømme pengepungen. Snuser ofte rundt i byens gader efter nye hyggelige steder - især i Latinerkvarteret. Er uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder freelance som skribent og kommunikatør.